Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Vali Şahin'e Ziyaret

Güncelleme:

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte vali yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte kabul salonuna geçen Bakan Eroğlu, Vali Vasip Şahin'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu; basın mensupları ile İstanbul'a su temini için 2014 yılında yapılan faaliyetler, barajlardaki mevcut su durumu, son yağışlar, önümüzdeki günler ve aylardaki hava tahminleri ile İstanbul'daki ormancılık, ağaçlandırma, milli park ve meteoroloji çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

Toplantıda "Eğer biz A,B,C planlarını uygulamasaydık Haziran ayında sular kesilmişti" diyerek 2014 yılında yaşanan kuraklığa değinen Bakan Eroğlu, İstanbul'un 15 milyonluk bir şehir olduğunu ve kişi başı su tüketiminin de 300 litreye çıktığını vurguladı.

Dünyada ormanlık alanların azaldığını ancak Türkiye'de arttığını vurgulayan Bakan Eroğlu, İstanbul'un yüzde 49'unun orman olduğunu ve bunun tescillendiğini ayrıca ilk defa ormanlık alanların tapularının da çıkartılmaya başlandığını beyan etti. Bakan Eroğlu dünyanın en büyük şehir ormanını da Elmalı'da yaptıklarını, açılışını da 21 Mart 2015'te hep birlikte yapacaklarını söyledi.

İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 75 olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "2015 yılı yazında da, 2016 yazı için de ben Allah'a güvenerek İstanbul ve Türkiye'de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum." dedi.

Bakan Eroğlu'nun İstanbul Valiliği'ne yaptığı ziyaret basın toplantısının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Vasip Şahin İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title