Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Kilis'e Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj, sulama, içme suyu projeleri, taşkın koruma, ağaçlandırma, tabiat parkları ve meteoroloji gözlem istasyonu çalışmalarından oluşan 181 milyon TL'lik 11 yatırımın Kilis'e yapılacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj, sulama, içme suyu projeleri, taşkın koruma, ağaçlandırma, tabiat parkları ve meteoroloji gözlem istasyonu çalışmalarından oluşan 181 milyon TL'lik 11 yatırımın Kilis'e yapılacağını söyledi.

Eroğlu, Kilis Valiliği'ni ziyaretinde, Vali Süleyman Tapsız tarafından karşılandı. Vali Tapsız, Bakan Eroğlu'na brifing vererek, Kilis hakkında bilgilendirdi. Bakan Eroğlu, yiğitler diyarı Kilis'te olmaktan mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kilis'e ayrı bir gönül bağım var. Kilis'e büyük müjdeler ile geleceğiz dedik. Allah'a şükür bugün müjdelerle buradayız. 11 tane büyük müjde ile Kilis'e geldik. Bu yatırımların toplam bedeli 181 milyon TL. Hasretle beklenen tesislerin yapım kararı alındı, projeler yapılıyor. Bu 11 projeden 7'si DSİ'nin. Bu bölgenin barajlara, göletlere, içme suyu projelerine ihtiyacı var, bunu biliyorum. Daha önce suyu yoktu, yıldırım hızıyla Seve Barajı'nı yaptık. Ama Kilis tabi çok büyüyor. Geleceği de emniyete almamız lazım. Kilis'i 2013 ve 2014'te yatırımlarda muazzam bir hamle yılı olarak ilan ettik. Şimdiye kadar yapılanları üçe, beşe katlayarak yolumuza devam edeceğiz."

'BARAJLARIN TEMELİNİ ATACAĞIZ'

Kilis'in gün geçtikçe büyüyen bir kent olduğunu ve içme suyu ihtiyacının da arttığını vurgulayan Bakan Eroğlu, kente yapılacak 11 yatırımın büyük çoğunluğunun içme suyu ve sulama yatırımları olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, 2013 yılı sonu veya 2014'te temel atma törenlerinin yapılacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Hakikaten buranın içme suyuna, sulama suyuna, dere ıslah çalışmalarına ihtiyacı var. Kilis, çok hızlı bir şekilde büyüyor. Mevcut su, gelecek için yeterli olmayabilir. Geleceği de emniyete almamız lazım. Yukarı Afrın Barajı çok önemli. Kilis'e hayat verecek bu barajın projesi devam ediyor. Bu yatırımları 2013 yılı programına teklif ediyoruz. İhalesini de yapacağız. Temel atmaya inşallah birlikte geleceğiz. Yukarı Afrın Barajı'ndan Kilis'e içme suyu vereceğiz. Nüfus artıyor, su ihtiyacını göz önüne alıyoruz. Proje yapımı devam ediyor. Muhtemelen 2013 yılında yılı sonuna yetişirse başlayacağız, yetişmez ise 2014 yılında temelini atacağız. Musabeyli Barajı 50 yıldır hasretle beklenen bir baraj. Bunun da yapım talimatını verdik. İnşallah önümüzdeki yıl temelini atacağız. Sapkanlı Göletinin ihalesi yapıldı. Temel atmaya hazır duruma geldi. Polateli ilçesinin Polatbey Köyünün dere ıslahı çalışması var. 626 metre uzunluğunda aşağı yukarı tamamlanmış durumdadır."

Bakan Eroğlu Vali Tapsız'a plaket verirken, Vali Tapsız da, Eroğlu'na yöreye özgü çeşitli hediyeler verdi.

FİDAN DİKTİ OYUNCAK DAĞITTI

Kilis Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, kız öğrenci yurdunda fidan dikip, Suriyelilerin yaşadığı kampa süpriz ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.

Eroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdu Bulut'u makamında ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Eroğlu ve beraberindeki heyet, Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu bahçesine fidan dikti. Daha sonra yurtta kalan öğrencilerle sohbet eden Eroğlu, sürpriz bir şekilde 13 bin Suriye'nin barındığı Öncüpınar Konteynır kentine geçti. Eroğlu, konteynır kent girişinde Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı. Suriyelilerin alışveriş yaptığı marketleri de ziyaret eden Eroğlu, konteynır kentteki çalışmalar için Vali Tapsız'a teşekkür etti. Kilis'te İl Koordinasyon toplantısına katılan Eroğlu, toplantının ardından Osmaniye'ye hareket edecek.

RÇ,SA(OA/SS) - Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Süleyman Tapsız Veysel Eroğlu Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title