Haberler

Bakan Eroğlu: İzmir Hiçbir Partinin Arka Bahçesi Değildir

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıra adayı Veysel Eroğlu, "İzmir'i ve İzmirlileri seviyoruz, onlara hizmet etmek de bizim için ibadettir. İzmir hiçbir partinin arka bahçesi değildir. İzmir demokrasinin kalesi olan bir kentimiz, bizlerle de çok daha iyi kalkınacak" dedi.

AK Parti İzmir 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eşi Hatice Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti milletvekili adayları Hüseyin Kocabıyık, İbrahim Turhan ile birlikte, Kaya Termal Otel'deki kahvaltılı toplantıda basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Bakan Eroğlu'nun İzmir'e birçok müjde vereceğinden söz eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Eroğlu'nun 466 projesi olduğunu bunların arkasının geleceğini belirtti.

Kendisinin de sarı basın kartı sahibi olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Bakan Eroğlu, "İçinizde belki de en eski sarı basın kartlıyım. Ben, rahmetli amcamın 'Şuhut'un Sesi' adlı gazetesi vardı, orada muhabirlik ve yazarlık yapardım" dedi.

İzmir'e hizmet etmenin hayali olduğunu, akrabalarının bir kısmının burada yaşadığını belirten Bakan Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, bana 'Hocam İstanbul'un su sorununu çözer misiniz?' dedi. Önce tereddüt ettim, üniversitede kürsü başkanıyım, ama kabul etmezsen millete karşı vefa borcunu ödemezsin diye düşünüp, İSKİ Genel Müdürü oldum. O zamanlar 'İstanbul'un su sorununu çözen başbakan olur' deniyordu. İSKİ o zaman berbat bir durumdaydı, bütün kurumlara borcu vardı. Tesadüfen bir gün elime icradan tebligat geldi, diyor ki '7 gün içinde borçlarını ödemezsen mallarına el konulacak.' Benim borcum yoktu ki 'Bu nereden geldi?' dedim. O zamanın hükümeti kanun çıkartmış, 'İSKİ'nin borçları ödenmezse Genel Müdürü'nün mal varlığına el konulur' diye. Bunları yaşadık biz. Ben 1 yıl içinde İstanbul'un su sorununu çözüp üniversitedeki görevime dönerim diye düşündüm. Su sorunu çözdükten sonra, üniversiteye dönmek istedim ama Haliç'e başladık, derken yıllarca çalıştık" dedi.

'İZMİR'E GELMEM İÇİN BÜYÜK TALEP VARDI'

İzmir'den aday olması için AK Parti Genel Merkezi'ne büyük talep gittiğini söyleyen Eroğlu, "Genel Merkez'e de büyük bir talep vardı, İzmir'e gelmem için bu talepte bulunanlara teşekkür ederim. Dünyanın en ileri arıtma tesislerini kurduk. Geçmişte bütün arıtma tesislerini yabancılar yapardı, şu an 77 ilin arıtma tesisleri yaklaşık 10'da 1 maliyetle biz yapıyoruz. DSİ'de 2 bin 500 büyük tesisi inşa ettik. Bugün yanan 4 ampulden 1'inin enerjisi bizim ürettiğimiz temiz enerji. Çalışınca her şey oluyor. Bizden önce Türkiye'de oluşan atık suyun ancak 3'te 1'i arıtılıyordu. Onun da büyük kısmı bizim İstanbul'da yaptığımız tesislerde arıtılıyordu. Çöpler oraya buraya atılıyordu. Kısa sürede 50 milyon nüfusun katı atık depolama alanını oluşturduk, isteyen belediyelere destek verdik" diye konuştu.

İzmir ile ilgili projelerinden söz eden Eroğlu şunları söyledi:

"Yakın gelecekte 3 önemli sektör var, birincisi enerji, ikincisi gıda arzı, üçüncüsü de su. 25 yılda önemi artacaktır. Biz de Ege'yi gıda üreten, ihraç eden bir bölge haline getirelim istiyoruz. Bu nedenle büyük bir proje başlattık ve İzmir'de bütün toprakları sulayacağız. Biz şu ana kadar 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ormanın azaldığını söylüyorlar ama kayıtlar var. Biz 12 yılda ormanlık alanları ve odun serveti olarak arttırdık. Ormanın tapusu var artık. 12 yılda 9 milyon dekar arttı. Odun serveti dediğimiz ormanlardaki odunların toplam hacmi bizden önce 1.2 milyon metreküptü, 1.5 milyon metreküpe çıkarttık. Yangınla mücadele programı iki kez ödül aldı. İzmir'de ormanlık alan çok, orman mahallelerini kalkındırmaya karar verdik. Bal ormanı kuralım dedik, 227 bal ormanımız var, İzmir'de de bal ormanı hazırlamak istedik. Arıcılığı İzmir'de geliştirmek istiyoruz. Zeytinlikleri aşılayalım ve en yakın mahalledeki vatandaşa dağıtalım dedim. Meteorolojide çağı yakaladık, hatta geçtik. Ormanlarda hayvan bakım evleri yaptık, yabani hayvanları da koruyoruz. İzmir'de doğa turizmini geliştirmek istiyoruz, bu konuda mastır planı hazırladık, İzmir bu potansiyeli yakalayacak en uyun yerlerden bir yer. Serbest turizm ve ticaret bölgesi oluşturalım diye bir düşüncemiz var."

'İZMİR'İ DÜNYANIN İNCİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ'

İzmir'in turizmden potansiyeli kadar pay almadığını savunan ve doğa turizmiyle ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini aktaran Eroğlu, "İzmir Ege'nin yıldızı, biz de dünyanın incisi haline getireceğiz diyoruz. 2014 yılı sonu itibariyle hükümet olarak İzmir'e 29.1 milyar TL'lik yatırım yapılmış, bunun 3 milyar TL'sini bizim bakanlığımız yapmış. 310 bin dekar araziyi sulamaya açtık, 5 dev baraj inşa ettik, 68 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Beydağ Barajı'nı 3 yılda bitirdik. 2019 yılına hazırladığımız projeler var. 466 tesisi tamamlayacağız, 2019 yılına kadar sözümüz sözdür. Binali beyin 35 projesiyle ilgili çalışmalar da yapılıyor zaten" dedi.

Diğer partilerle kavga içinde olmayacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu sözlerine şöyle tamamladı:

"Bütün İzmirlilerin gönlünü alacağız. İzmir'i ve İzmirlileri seviyoruz, onlara hizmet etmek de bizim için ibadettir. Hedefimiz 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi İzmir'de birinci parti yapmaktır. İzmir hiçbir partinin arka bahçesi değildir. İzmir demokrasinin kalesi olan bir kentimiz, bizlerle de çok daha iyi kalkınacak. Bizim projelerimiz var, nereye ne açacağımızı, ne kadar kaynak aktaracağımızı açıklıyoruz. Diğer partilerde proje var mı göremedik, onlar sadece karalama yapıyor."

Daha sonra bir süre toplantıya katılan gazetecilerle sohbet eden Eroğlu, ardından beraberindekilerle, 475'inci Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katılmak üzere Manisa'ya hareket etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title