Haberler

Bakan Eroğlu, İzmir'de 1.6 Milyon Liralık Temel Attı

Bakan Eroğlu, İzmir'de 1.6 milyon liralık temel attıİZMİR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Tire ilçesindeki Sarılar Mahallesinde yapılacak olan 1.6 milyon liralık Taşkın Koruma Tesisinin temelini attı.

Bakan Eroğlu, İzmir'de 1.6 milyon liralık temel attı

İZMİR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Tire ilçesindeki Sarılar Mahallesinde yapılacak olan 1.6 milyon liralık Taşkın Koruma Tesisinin temelini attı.

İzmir'de bazı programlara katılan Orman Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bazı açılışların ardından Tire ilçesine geçti. Eroğlu, burada Sarılar Mahallesi Kündük Deresi Taşkın Koruma Tesisinin temel atma törenine katıldı. Tire Belediyesi Konferans ve Gösteri Salonunda gerçekleştirilen törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli, Bakan Eroğlu yönetimindeki birimlerin İzmir bölge müdürleri de katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, temeli atılacak olan tesisin bölgeye ve bölge halkına güzellikler getirmesini dileyerek, suyun hayatımız için, üretim için, tarım için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

AK Parti hükümeti döneminde ve kendi bakanlığı döneminde İzmir'in Küçük Menderes Havzasının baraj, gölet, taşkın önleme, sulama kanalları ve sulama sistemleri yatırımlarında büyük bir atılım içerisine girdiğini belirten Eroğlu, göreve ilk geldiği dönemlerde İzmir'de doğru dürüst bir baraj olmadığını söyledi. Küçük Menderes Havzasında sadece Beydağ Barajının temelinin atıldığı ve o şekilde kaldığını ifade eden Eroğlu, "Beydağ Barajı için o zamanki parayla 400 bin lira gibi komik bir para ödenek ayırmışlardı. Zaten temeli atılmış ve yaklaşık 12 yıldır o şekilde kalmıştı. Hiç unutmama Cumhurbaşkanımız ilk göreve geldiğimde Beydağ Barajının 'Ne zaman yapılabileceğini' sorduğunda ben bu hesaplara göre 76 yılda ancak olur demiştim. Bana, 'Bırak eski Türkiye'yi sen ne kadar zamanda yaparsın' dedi. Ben de 3 yıl da dedim ve tamamladık" şeklinde konuştu.

"Toplamda 43 milyar TL'lik yatırımı AK Parti olarak yapmışız"

Eroğlu, "Su hayattır ve bizim yaptığımız yatırımlarla bu bölgeye hayat geldi. Ben İzmir'in tamamından bahsetmeyeceğim. Kınık, Bergama, Seferihisar gibi bölgelerden değil Küçük Menderes Havzası'na yaptığımız yatırımlardan, tesislerden bahsedeceğim. Bayındır Zeytinova, Kiraz Çatak ve Haliler, Ödemiş Bademli, Beydağ, Tire Eskiooba ve Yenişehir, Torbalı Karakızlar barajlarını yaptık. Göletlerini saymıyorum bile; ayrıca Bayındır'da Ergenli, Ödemiş'te Aktaş ve Rahmanlar, Tire'de de Dereli barajlarını başlattık. Toplamda 8 tanesi bitmiş olan 6 tanesi de bu sene sonunda bitecek şekilde 14 barajı bu bölgeye kazandırdık. Son olarak Bayındır'da son bir yer varmış baraj yapılabilecek. Oraya da Ulaklı Barajını yapılması için çalışmaların başlaması için talimatı verdim" diye aktardı.

Konuşmasında sık sık bu bölgenin bir evladı olduğunu, kısa da olsa İzmir milletvekili olma şerefini de yaşadığını belirten Eroğlu, İzmir'e hizmet getirmekten, yatırım getirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Eroğlu, "İzmir, İzmir olalı böyle hizmet görmedi. Bakınız toplamda 43 milyar TL'lik yatırımı AK Parti olarak yapmışız. İzmir'e, Küçük Menderes Havzası ve Tire'ye daha önceden 83, yeni eklenenlerle birlikte toplam 94 müjde verdiklerini bunun maddi bedelinin ise 1 milyar 330 milyon Lira olduğunu belirten Eroğlu, "Önceden verilen 83 müjdenin 66'sı bitmiş durumda. Gerisi de yapılıyor, yapılacak. Bunu hazırladığımız kitapçıklarda var" dedi.

Eroğlu, ülkeye olan ağır faturalarını milletin yeniden ödememesi için, çift başlı sistemin ortadan kaldırılması için 16 Nisan'da herkesi 'Evet' demeye beklediğini de sözlerine ekledi.

Proje 1.6 milyon lirayı buluyor

Tire'nin dağlık bölgesinde yer alan Sarılar mahallesi sınırlarında, Kündük deresi yatağı üzerinde yapılacak olan tesisin, 690 metre uzunluğunda olacağı belirtildi. 'U' şeklinde kesit kanal olarak planlana tesiste, bir adet menfez yapılacağı, projenin toplam maliyetinin 1.6 milyon lirayı bulması beklendiği ifade edildi. Yine tesisin inşasını üstlenen müteaahit firmanın, 15 Temmuz 2017 tarihine kadar projeyi tamamlayacağı da açıklandı.

Programa kapsamında, vatandaşlara da 750'si fıstık çamı, 350'si ceviz, 500'ü zeytin, 250'si mavi selvi, 400'ü defne, 250'si kara selvi olmak üzere toplamda 2 bin 500 adet ağaç fidanı dağıtıldı.

Programın bitmesinin ardından Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Tire'ye yapılabilecek yeni projeleri dinledi. Kısa süre burada kalan Bakan Eroğlu daha sonra belediyeden ayrıldı. Eroğlu, daha sonrada AK Parti Tire İlçe Teşkilatının Gümüşpala Caddesi üzerindeki 'Seçim Koordinasyon Merkezi' bürosunu hizmete açtı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Veysel Eroğlu Sarılar İzmir Tire Asayiş Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title