Haberler

Bakan Eroğlu, İspanya Büyükelçisi Mendıvıl'ı Kabul Etti

"Şu anda biz Avrupa'da, Avrupa ekonomisinde ön sıralardayız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin, Avrupa ekonomisinde ön sıralarda olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendıvıl'ı kabulünde Türkiye ve İspanya'nın bir takım ortak projeler yürüttüğünü aktardı.

İki ülkenin ikliminin birbirine benzediğini belirten Eroğlu, bu nedenle Türkiye ve İspanya arasında, orman ve su alanındaki ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin orman yangınlarının takibi konusunda çok ileri bir teknolojiye sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu konuda karşılıklı teknolojilerin transferi konusunda çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Eroğlu, AB ile ilgili çok büyük gayret içinde olunduğunu ve en zor fasıllardan biri olan çevre faslının açılması için yaklaşık bin 400 sayfalık rapor hazırlandığını, ülke olarak taahhütlerin yerine getirildiğini ve Türkiye'de çevre adına çok büyük adımların atıldığına işaret etti.

Eroğlu, "Atık su arıtma tesisleri, içme suyu arıtma tesisleri, hava kirlenmesinin kontrolü, katı atık bertaraf tesisleri konusunda çok büyük bir hamle yaptık. Dolayısıyla, AB niyeti halisse biz AB'ye girmek için her türlü çalışmayı yaparız. Zaten şu anda Türkiye'nin durumu pek çok AB ülkelerinin çok daha fevkinde. Şu anda biz Avrupa'da, Avrupa ekonomisinde ön sıralardayız" dedi.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede Avrupa'da birinci olduğunu belirten Eroğlu, bu yıl ülkede sadece 3 bin 100 hektarlık bir alanın yandığını aktardı.

Ormanların dünyanın ortak malı ve akciğerleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, İspanya ile bu konuda işbirliği yapmaya, bilgi ve tecrübe aktarımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Büyükelçi Mendıvıl ise Türkiye'nin su konusunda başarılı projelere imza attığını belirterek, yakın zamanda İspanyol bir kamu şirketinin yüklenici olduğu havza planlarıyla ilgili yeni bir çalışmaya başlanacağını ifade etti.

İspanya'nın, AB'ye giriş sürecinin uzun olduğunu ve ülke olarak o dönemde çok tecrübe edindiklerine dikkati çeken Mendıvıl, bu konudaki tecrübelerini Türkiye ile paylaşmak istediklerini söyledi.

Mendıvıl, Türkiye-İspanya Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısının İspanya'da yapılacağını belirterek, Eroğlu'nun da bu toplantıya katılmasını desteklediğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title