Haberler

Bakan Eroğlu: Hortumları Kestik, Havuzda Birikti

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu soygun dönemlerini kapattıklarını belirterek, "Hortumları kestik, havuzda birikti. Bu yatırımları onlarla yapıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimiz." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karabük Valisi İzzetin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra, 8 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törene Eroğlu'nun yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Vali İzzettin Küçük, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir, vatadandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bakan Eroğlu, 3 müjdesi olduğunu belirterek, "Birinci müjdemiz bugün yapacağımız iki açılış ve 6 temel atma töreni. İkinci müjdem Karabük'e 57 milyon liralık 17 proje yapacak olmamız. Üçünce müjdem de 16 gölet yapacak olmamız. Heybem dolu" diye konuştu. Türkiye'de muhteşem bir dönüşüm olduğunu söyleyen Eroğlu, "Paramızdan 6 sıfır attık, IMF'ye borçlarımızı ödedik, devletin vatandaşa olan borçları ödendi. Hortumlanan bankaların borçları ödendi. Soygun dönemlerini kapattık. Türkiye'de anlayış değişti ve muhteşem bir dönüşüm yaşandı. Devlet yüzde 63 faizle borç alıyordu. O günler geride kaldı. Artık yatırımlar dolu dizgin gidiyor. Merkez Bankası'nın boş olan kasasını doldurduk. Şu anda 121 milyar dolar döviz var. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi." dedi.

70 sente muhtaç olan bir Türkiye'den büyük, güçlü, bölgesel güce sahip, ekonomisi dünyada 16'ncı sıraya yükselmiş bir ülke olduklarını ifade eden Eroğlu, "Artık başı dik bir Türkiye var. Bu nedenle başbakanımız ve aziz milletimizden gurur duyuyoruz. Muhalefetin hayallerinin bile ulaşamayacağı yatırımlar yapıldı. Muhalefet hayallerinde bile göremez bunları. Bizim bakanlığımızın şu anda 4 binden fazla şantiyesi var. Müteahhitlere para sıkıntısı yok diyoruz. Verdiğimiz işlerin bitimi için tarih ve saat alıyoruz. Takip ederek o saatte bitmesini sağlıyoruz. Son 10 günde 13 kente giderek açılış yaptık. Biz sizin hizmetinizdeyiz, efendiniz değiliz. Bu yüzden çalışmak zorundayız. Oturduğumuz koltuğun hakkını vermek için vicdan muhasebesi yapıyoruz. Geçmişte hükümetimizden önceki koalisyon hükümeti zamanında DSİ 3,5 yılda sadece 9 tesis açabilmiş. Biz şuan yılda sadece DSİ'de 350 ile 400 arasında tesis açıyoruz, aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz. Fark bu. Hortumları kestik, havuzda birikti. Bu yatırımları onlarla yapıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimiz." diye konuştu.

BİR YILDA 334 GÖLET

Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a büyük bir sürpriz hazırladıklarını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Başbakanımıza 1000 günde 1000 gölet kapsamında tam 334 göleti bitirdiğimizi bildireceğiz ve 'Toplumu açarız, gidip yerinde mi?' diye soracağız. Son 50 yılda DSİ'nin açtığı gölet sayısı 360'ı bulmuyor bile. Biz sadece bir yılda 334 gölet açacağız. Ağaç diyorlar, hayatında iki tane ağaç dikmeyen Gezi'de ağaç hesabı yapıyor. Gel bak gör bizi ne yapıyoruz, 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidan diktik. İnşallah bu sene 3 milyar fidanı aşacak. Belçika'ya yakın bir alana fidan dikildi. Bunlar destansı çalışmalar. Bunlar Türkiye'de takdir edilmiyor. Yabancılar takdir ediyor. Bizim niyetimiz hoş bir seda bırakmak. Birçok alanda son 10 yılda birçok hizmet yaptık. Bunları sayacak değilim ama önemli olan bir şey var. Türkiye'de iller susuzdu, 56 il susuzdu. Başbakanımızın talimatı ile bu illere su verdik."

Konuşmaların ardından Eroğlu, Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci, İzzettin Küçük'ü ve öğrencileri kürsüye çağırdıktan sonra hep birlikte butona basarak tesislerin temel atma ve açılışını yaptı. Öğrencilerle okulun bahçesine çam fidanı diken Eroğlu, vatandaşlara ıhlamur fidanı dağıttı.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmasında, "Bir ili, ilçeyi geçerken bakıyorum. Temizse, her şey yerli yerinde ise, güzelse belli ki bu Ak Parti diyorum ve yüzde 99 tutturuyorum. Ama ortalığı pislik, çöplük götürüyorsa bu diyorum bir muhalefet partisinin belediye başkanı var diyorum ve burada da yüzde 99 tutturuyorum. Dolayısıyla vatandaşımız gitsin Ak Partili belediyelerin farkını Türkiye'de görsün." dedi.

Daha sonra Safranbolu Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, Harmanlar Mahallesi'ndeki bir konakta öğle yemeğini yedikten sonra Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title