Haberler

Bakan Eroğlu Hatay'da

Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2014 yılını hamle yılı ilan ettiklerini söyledi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Hatay'da inşa edilecek olan 14 tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı. Antakya Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Hatay'da bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, temeli atılacak 14 tesis arasında yer alan Hatay İçme Suyu İsale Hattı'nın ve Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla Hatay merkez ve Samandağ ilçesine ait 16 yerleşim birimine yılda 35 milyon 320 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini ve bu yerleşim yerlerinin 2040 yılına kadar içmesuyunun teminat altına alınacağını söyledi. Temeli atılacak tesisler arasındaki sulama projeleri tamamlandığında 42 bin 260 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağına değinen Bakan Eroğlu, taşkın koruma tesisleri ile de 4 ilçe ve 2 yerleşim yerinin taşkından korunacağını bildirdi.

2014 yılında yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini söyleyen Eroğlu, Hatay'a eli boş gelmediğini belirtti. 593 milyon TL'ye mal edilecek 40 adet projeyi müjde olarak açıkladı. Bakan Prof. Dr. Eroğlu, bu projelerin baraj, içmesuyu, sulama, dere ıslahları, orman köylülerine kredi, ağaçlandırma, fidan üretimi, mesire yeri ile deniz kaplumbağası ilkyardım ve rehabilitasyon merkezinden oluştuğunu belirtti. Bakanlığının yatırımlarda rekorlara imza attığını kaydeden Eroğlu, DSİ tarafından 1999-2002 yılları arasında sadece 9 tesisin hizmete açılabildiğini, 2003-2013 yılları arasında ise bin 763 yeni tesisin hizmete açıldığını söyledi.

Bakan Eroğlu, ilk kez 1 Ocak 2012 tarihinde uygulamaya konulan "1000 Günde 1000 Gölet Göl-Su Projesi" ile büyük sulama projeleri dışında kalan arazilerin sulanması maksadıyla göletler inşa etmeye başladıklarını vurguladı. 2012 yılına kadar 57 yılda 461 gölet tamamlanmışken, 1000 Günde 1000 Gölet Projesi'yle bin 71 göletin inşa edileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, bu projenin tamamlanmasıyla 4 milyon 199 bin 710 dekar zirai araziye su temin edileceğini belirtti.

Konuşmasında 2003 yılından bu yana Hatay'a yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Eroğlu, sağlık, ulaştırma, tarım, eğitim, orman ve su başta olmak üzere toplam 9,2 milyar TL tutarında yatırım yapıldığını, bunun 400 milyon TL'sinin bakanlığı tarafından yapıldığı bilgisini verdi. Hatay'a içmesuyu tesisleri, gölet ve sulama tesisleri ile taşkın koruma tesisleri inşa ettiklerini ifade eden Eroğlu, 77 bin 230 dekar zirai araziye su temin ettiklerini, 5 ilçe, 14 köy, 2 mahalle ve 2 bin 240 dekar araziyi taşkın zararından koruduklarını anlattı.

Hatay Büyşükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ise, ülkemizin bir ucundan öbür ucuna bölünmüş yollar, havaalanları, demiryolları, hastaneler ve bir sürü başka başka tesisleri inşa ettiklerini ifade ederek, "Önümüzdeki yıllar için hazırlıklar yapıyor, gençlerimiz çocuklarımız için yeni projeler hazırlıyoruz. Hatay'da yaptığımız yatırımlardan fazlasıyla istifade etti. Barajlar, göletler, hastaneler, adalet sarayları olmayan bir il iken şimdi hepsine sahip oldu" dedi.

Konuşmaların ardından temeli atılacak olan Samandağ Büyük Karaçay Sulaması'na canlı bağlantı yapılarak protokol üyelerinin de iştirakiyle 14 tesisin temeli atıldı. Temel atma töreni sonrasında Orman Genel Müdürlüğü'nce Samandağ Yaylacık köyünde uygulanmakta olan gelir getirici türler projesinin kura çekimi yapıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Samandağ Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title