Haberler

Bakan Eroğlu: Hasankeyf'i Çiçek Gibi Yapacağız

DEVLET Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Hasankeyf'te yeni taşınan Zeynel Bey Türbesi alanında verdiği iftar programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedim.

DEVLET Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Hasankeyf'te yeni taşınan Zeynel Bey Türbesi alanında verdiği iftar programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedim. Söz verdim Hasankeyf'i Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağız diye söz verdim" dedi.

Hasankeyf İlçesi'nde yeni taşınan Zeynel Bey Türbesi alanında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün veirdiği iftara yaklaşık bin kişi kaltıdı. İftara Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Batman Belediye Başkanvekili Şevket Ertuğ Aksoy, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvalhap Kusen ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar sonrası konuşan Bakan Eroğlu, Hasankeyf'i Avrupa'nın en güzel ilçesi yapacaklarını belirterek, "Hemşehrilerim diyeceğim, çünkü ben de bir Hasankeyf gönüllüsüyüm. Hayatımda en çok çalıştığım yerlerden birisi de burasıdır. Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedin, söz verdim Hasankeyf'i Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağız diye söz verdim. TOKİ başkanını aradım dedim ki, bu inşaatlar bitince ben kontrol edeceğim. Ben de iyi bir kontrol mühendisiyim, dolayısıyla bu derece özen gösteriyoruz. İnşallah Hasankeyf'i çiçek gibi yapacağız. Ben Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aradım, 'Bu kadar Hasankeyfli kişiye selam söylüyor. İlçe hastanesine tamam, kadro veremiyorsunuz ama Hasankeyf'e özel gerekir. Bu hastane Batman'a da hizmet verecek' dedim, Bakan Akdağ dedi ki, 'projeleri bana getir.' Zaten projeyi görünce karar verecektir. Bizzat bizler takip edeceğiz. İnşallah muhteşem bir hastane olacak. Ben de ne grekirse yapcağım, gerekirse bakanım bir baraj isterse Erzurum'a da belki bir baraj yaparız. Hasankeyf'le ilgili çalışmalar çok hızlı gidiyor. Hasankeyfliler'e yapılan konutlar çok mükemmel olacak. Meteoroloji Genel Müdürü, Orman Genel Müdürü burada, bugün bakanlığın kapısını kapattık, hepimiz bakanlık olarak yatırımcı birimler, genel müdürler, bölge müdürleri ve şube müdürleri hepimiz buradayız. Bu dağları yemyeşil yapacağız. Ben de esnaf çocuğu olarak sizlere dükkanları yaptık. Hatta o kadar özendim ki, İstanbul Mısır Çarşısı gibi projenin kesintisi dahi kendim çizdim. Çünkü özenelim, burası rastgele bir yer değil. Tarihi eserleri taşıyacağız, sözü verdik. Yabancılar dediki, 'taşıyamazsınız.' Ben de dedim taşıyacvağız, göreceksiniz. En iyi teknolojiyle gördüğünüz gibi burada Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf'in simgesidir. Diğer eserleri de taşıyacağız" dedi.

- Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Hasankeyf Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title