Haberler

Bakan Eroğlu: G-20'nin İptal Olasılığı Yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'daki saldırı nedeniyle Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin iptal edilme durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu, seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar'da Emirdağ İlçesi'nde düzenlenen törende toplam maliyeti 19 milyon TL olan 6 tesisin açılışıyla 12 tesisin temel atmasının yapıldığı törene katıldı. Emirdağ merkezdeki tören öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı. Meydana çıkan 3 farklı yerde arama noktası oluşturan polis, meydana girenleri tek tek aradı. Bakan Eroğlu, törendeki konuşmasında Türkiye'de 7 Haziran sonrası yaşanan olaylarla halkın istikrarın önemini bir kez daha gördüğünü söyledi. 1 Kasım'da Türkiye'nin kazanacağını aktaran Bakan Eroğlu, siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarın olmadığını kaydetti. Konuşmasının ardından su tankerlerini köy muhtarlarına teslim eden Bakan Eroğlu, Gelir Getirici Projeler kapsamında fidan alacak köylülere de fidan yetiştirecekleri yerleri kurayla teslim etti. Emirdağlı kadınlara fidan da dağıtan Bakan Eroğlu, temel atma ve açılışları yaptı. örende, Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenler ve şehitler nedeniyle şarkı çalınmadı, butona basma ve konfeti uygulaması yapılmadı.

"ÖNEMLİ TOPLANTILARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Buradaki törenin ardından partisinin Emirdağ İlçe Seçim Bürosu'nun açılışını yapan Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'da Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12'nci Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) sorulan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önemli toplantılara ev sahipliği yapmasının Türkiye'nin gücünü gösterdiğini söyledi.

"ELEKTRİKLİ HİBRİT ARAÇ PLANLIYORUZ"

Yerli otomobille ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Eroğlu, "Yerli otomobili yapacak güçteyiz. Hatta elektrikli yapılması konusunda çalışma var. Daha önce de yerli uçak yapılmasının çalışması başlatıldı. Artık tank, top, tüfeğimizi, Göktürk uydumuzu, insansız hava araçlarımızı, Altay tanklarımızı ve Atak helikopterimizi yaptıktan sonra otomobil de yaparız. Ama biz modern, elektrikli, hibrit dedikleri hem elektrik hem de akaryakıt ile çalışan araçlar planlıyoruz. Çalışmalar yapıldı. Bu konuda işadamlarımızın adım atmaları da faydalı. Mevcut araçlar değil, yeni nesil araçlar üretmeyi planlıyoruz. O bakımdan inşallah hayırlı olur. Türkiye çok daha büyüyecek" diye konuştu.

"G-20'NİN İPTAL EDİLME OLASILIĞI YOK"

Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin Ankara'daki canlı bomba eylemi nedeniyle iptal edilip edilmeyeceği sorulan Bakan Eroğlu, toplantının iptal edilme gibi bir olasılığı olmadığını söyledi. Saldırıdan sadece bir iki gün sonra Ankara'da BM toplantısı yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Ankara'da yapılan bu çok menfur saldırıyı lanetledik. Hatta ben BM'ler toplantısına gelen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Konuşma fırsatı verilen her ülke bu menfur saldırıyı etkiledi. Hatta toplantının açılışında da saygı duruşunda bulunuldu. BM, 'Türkiye'yi tebrik ediyoruz', 'Türkiye'ye güveniyoruz' dedi. Bırakın Antalya'yı, Ankara'nın göbeğinde hemen aşağı yukarı 2-3 kilometre mesafede BM toplantısı yaptık. Güvenlik konusunda BM çok hassastır. Dünyanın bütün bakanları, bazı cumhurbaşkanları, parlamenterleri geliyor. İptal etmeyi hiç düşünmedik. Çünkü emniyet teşkilatımız güçlü, bunun faillerini de bulacak. Arka plandakileri de mutlaka bulacaktır."

"VİCDANSIZLIK, ALÇAKLIK"

Saldırı sonrası gazeteleri incelediğinde çok üzüldüğünü anlatan Bakan Eroğlu, konuşmakta zorlandı. Saldırıyı vicdansızlık olarak nitelendiren Eroğlu, şöyle dedi:

"Ben yine hakikaten çok üzüldüm. Gazetelerde kızlarını kaybeden babaları görünce çok duygulandım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu ne büyük vicdansızlık, bu ne büyük alçaklıktır. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin. Allah sabır versin. 78 milyonun yüreğini dağladı. Saldırı ile ilgili ipuçları var. Onları şimdi söylemek mümkün değil, çalışmalar yapılıyor. Tabi ona ben yetkili değilim."

Bakan Eroğlu daha sonra Dinar İlçesi'nde de açılış ve temel atma törenine katıldı. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

title