Haberler

Bakan Eroğlu: En Çevreci Hükümet Biziz

Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu, en çevreci hükümet'in kendileri olduğunu belirterek, "Bakanlığımızın vazife alanındaki su kaynaklarımızı ve ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu, en çevreci hükümet'in kendileri olduğunu belirterek, "Bakanlığımızın vazife alanındaki su kaynaklarımızı ve ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda son 11 yılda yaptığımız çalışmalarla 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk" dedi.

Eroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, temiz bir çevreden bir kurum veya kuruluşun değil, bütün insanların mesul olduğunu ifade ederek çevrenin, gelecek nesillere kirletilmeden, tahrip edilmeden aktarılması gerektiğini vurguladı. Eroğlu, çevre problemlerinin, sınırlı kaynakları daha kıt hale gelmesine sebep olduğunu belirterek, "Bu durum da kaynakların daha verimli kullanımına duyulan ihtiyacı artırarak, çevrenin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Gelecek nesillere daha iyi bir Dünya bırakabilmek için; kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması elzemdir. Bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi ve eğitilmesi de önem arz etmektedir" dedi.

-"3 MİLYARDAN FAZLA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK"-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak çevreyi suyuyla, havasıyla, ormanı ve toprağıyla bir bütün olarak ele aldıklarını ve çalışmalarını bu bütünlük içerisinde yürüttüklerini vurgulayan Eroğlu şunları kaydetti:

"En çevreci hükümet biziz Bakanlığımızın vazife alanındaki su kaynaklarımızı ve ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda son 11 yılda yaptığımız çalışmalarla 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Ülkemize son 11 yılda 900 bin hektar, yani 9 milyon dekar yeni orman alanı kazandırarak çevreye ve yeşile verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Diğer yandan bütün vatandaşlarımıza yeterli sağlıklı su temini için 81 ilimizde büyük içmesuyu projelerini gerçekleştirdik. Pek çok şehrimizin 2050-2060 yılına kadar su ihtiyaçlarını karşıladık. Böylece temin ettiğimiz temiz su ile sudan geçen hastalıklarda çok büyük azalma olmuştur. Korunan alanlarımızı hızla artırıyoruz. 2002 yılında 3,4 milyon hektar olan korunan alanlarımız bugün 6,3 milyon hektara ulaşmıştır. 952 olan korunan alan sayısı bugün bin 760'a, 33 olan milli park sayısı 40'a, 17 olan tabiat parkı sayısı 192'ye, 108 olan tabiat anıtı sayısı 112'ye, 9 olan Ramsar Alanı 14'e ulaşmıştır. Kayseri Sultansızlığı, Konya Beyşehir Gölü, Akgöl ile Ereğli Sazlıkları, Antalya Avlan Gölü, Aydın Bafa Gölü, Kırşehir Seyfe Gölü, Bursa Uluabat Gölü, Balıkesir Manyas Gölü başta olmak üzere göllerimiz ve sulak alanlarımız kurtarılmış ve yeniden kuşların uğrak mekanı haline getirilmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Dünya Çevre Günü Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title