Haberler

Bakan Eroğlu: Burdur Gölü'nün Su Miktarı Arttırılacak

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son yıllarda suyunun önemli bölümünü kaybeden Burdur Gölü ile ilgili, "9 eylem planı var. Hepsini ortaklaşa gerçekleştireceğiz.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son yıllarda suyunun önemli bölümünü kaybeden Burdur Gölü ile ilgili, "9 eylem planı var. Hepsini ortaklaşa gerçekleştireceğiz. Eylem planlarının ilki 13 Kasım'da tamamlanıyor. Eylem planı kapsamında göl suyu, kalitei ve miktarını artırma çalışmaları yapılacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış ve temel atma törenleri için helikopterle Burdur'a geldi. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Gazi Atatürk Stadı'na inen Bakan Eroğlu, Burdur Valiliği'ni ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Burdur'a çok önem verdiklerini ve kente en fazla yatırım yapan bakanlıklar arasında başlarda yer aldıklarını söyledi.

"EYLEM PLANLARININ İLKİ 13 KASIM'DA TAMAMLANIYOR"

Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü ile ilgili eylem planı hazırladıklarını anlatan Bakan Eroğlu, hayati öneme sahip olan gölün korunmasının boyunlarının borcu olduğunu vurguladı. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Doğrudan bizi ilgilendirmese de bu bölgenin evladı olarak konuya el attım. Uzmanlar gitti inceleme yaptı. 9 eylem planı var. Hepsini ortaklaşa gerçekleştireceğiz. Eylem planlarının ilki 13 Kasım'da tamamlanıyor. 'Nereden nereye geldik, ne yapmamız lazım' ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Eylem planı kapsamında göl suyunun kalite ve miktarını artırma çalışmaları yapılacak. Değişik su takviyeleri, buharlaşmayı azaltmak ve çekilen su miktarını azaltmak için çalışmalar gerçekleştirilecek. Arkadaşlarımız bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor."

"ZENGİN TURİSTLER GELSİN İSTİYORUZ"

Burdur'da doğa turizmini geliştirmek için de çalışma yürüttüklerini anlatan Eroğlu, ilin dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle dedi:

"Burdur'da çok muhteşem güzellikler var. Antalya'dan ulaşım çok kolay. En azından Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 10'unu, 20'sini buraya çekmek istiyoruz. Zengin turistler gelsin istiyoruz. Bununla ilgili Tabiat Master Planı hazırladık. Uygulamaya geçecek. Özel sektörle bir çalıştay yaparak Burdur'u doğa turizminin merkezi yapmak için neler yapabileceğimizi konuşacağız. Turistlere 'Burada durun' diyeceğiz. 'Cennetten bir köşe, dünyada cenneti görmek isteyen Burdur'a gelsin' diyeceğiz. Burdur'un bahtı ve geleceği açık." Şeker Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada FETÖ'nün darbe girişimine değindi. Eroğlu, bütün millet gibi Burdurluların da kahramanlık örneği gösterdiğini kaydetti. Hainlerin gerekli cezayı mutlaka göreceklerini anlatan Eroğlu, milletin yazdığı kahramanlık destanının sadece Türkiye değil, dünya tarihinde de kayıt altını alındığına işaret etti.

TESİSLERİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİ

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri aynı anda butonlara basarak 24 tesisin temelini attı, 9 tesisin ise açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu daha sonra köylülere 49 yıllığına verilen gelir getirici tür ağaçların kura çekimini yaptı. Törenin ardından Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partilileriyle bir araya gelen Eroğlu, son olarak kent merkezinde bir oteldeki koordinasyon toplantısına başkanlık etti. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title