Haberler

Bakan Eroğlu: "Bir Hükümetin Ömrü 16 Ay"

Bakan Eroğlu: "Bir hükümetin ömrü 16 ay" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Balıkesir'de temel atma ve sertifika dağıtım törenlerine katıldıBALIKESİR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Amerika'daki 250 yıldaki hükümet sayısı...

Bakan Eroğlu: "Bir hükümetin ömrü 16 ay"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Balıkesir'de temel atma ve sertifika dağıtım törenlerine katıldı

BALIKESİR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Amerika'daki 250 yıldaki hükümet sayısı 45 iken biz 93 yılda 65. hükümeti yürütüyoruz. Yani ortalama 16 ay. Bir hükümetin ömrü 16 ay" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçelerinde temel atma ve sertifika dağıtım törenlerine katıldı. Bakan Eroğlu, Balıkesir'deki ziyareti için Koca Seyit Havalimanına bakanlığın uçağı ile geldi. Burada kendisini Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

"Balıkesir'i kesinlikli barajlar ve göletler diyarı yapacağız"

Bakan Eroğlu daha sonra kara yolu ile Burhaniye ilçesine geçti ve ilk olarak Burhaniye Belediyesini ziyaret etti, Belediye Başkanı Necdet Uysal'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, Balıkesir'in yatırımlar bakımından şanslı olduğunu belirterek, "Bütün dere ıslahları, barajlar, göletler, ormancılık faaliyetleri yapılıyor. Burada ben size bir müjde vermek istiyorum. Özellikle burada sulama çok önemli. Sulama olmazsa verim alınamıyor. Sulama olduğu zaman zirai gelir 3-4 misli artıyor. Bunun farkındayız. Dolayısıyla Balıkesir'i kesinlikli barajlar ve göletler diyarı yapacağız. Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz. Bu gerçekten müthiş bir rakam. Balıkesir, en çok baraj ve gölet inşa edilen il unvanını alacak. Sulamalarda da yaklaşık 91 sulama tesisi ve bütün dereleri ıslah ediyoruz. Bu kapsamda inşallah 48 tane dereyi de ıslah etmiş olacağız" dedi.

"106 müjdenin 55 tanesi bitti"

Bakan Eroğlu, 30 tesisin temelini atmak için bölgeye geldiklerini hatırlatarak, toplam maliyeti 175 milyon lira olan yatırımlarla bölgeye adeta yatırım yağacağını belirterek, "Bunun toplam rakamı 1 milyar 210 milyon lira. Bu sefer gelirken de 29 tane müjdeyle geldik ve bu da 223 milyon lira. Dolayısıyla bununla birlikte yaklaşık 1,5 milyar lira, 3 katrilyonluk müjde oluyor. Daha önce verdiğimiz 106 müjdenin 55 tanesi bitti. Gümbür gümbür bütün söz verdiğimiz eserleri yapıyoruz, Allah'ın izniyle yapacağız" şeklinde konuştu.

"93 yılda 65. hükümeti yürütüyoruz"

Daha sonra Karınca Deresi yanında temel atma ve sertifika törenine geçen Bakan Eroğlu, burada halka seslendi. Bakan Eroğlu, Cumhuriyet tarihinde bir hükümetin ömrünün ortalama 16 ay olduğunu ifade ederek, "16 Nisan'da milletimizin önüne bir sandık geliyor. Halk oylaması. Bu milletimizin tarihinde bir dönüm noktası. Bu halk oylaması hükümet sisteminin değişikliği ile alakalı bir anayasa değişikliği, 18 madde. Burada her hangi bir rejim değişikliği yok. Sadece yönetim sistemi değişiyor. Neden? Türkiye maalesef çok hükümetler gördü. Amerika'daki 250 yıldaki hükümet sayısı 45 iken biz 93 yılda 65. hükümeti yürütüyoruz. Yani ortalama 16 ay. Bir hükümetin ömrü 16 ay. 45 gün olan var. 6 ay olan var. Bizim dönemimizi çıkarırsak. Bu rakam daha da düşüyor. 10, 11 aya düşüyor. Sevgili Burhaniyeliler size soruyorum. 16 ayda büyük bir yatırım yapılabilir mi? Büyük projeler düşünülebilir mi?" dedi.

Bakan Veysi Eroğlu, daha sonra temel atma ve sertifika törenine katılanlar ile birlikte, "Ya Rabbi Ülkemizi düşmanların şerrinden muhafaza eyle. Bilhassa alçak FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini mahvı perişan eyle. Onlara destek veren bütün devletleri de tarih sahnesinden siliver. Milletimizin bahtını açık eyle ya Rabbi. İnşallah 21 asra mührümüzü vuran güçlü Türkiye'yi lütfeyle ya Rabbi" şeklinde dua etti.

Daha sonra Burhaniye Kara Dere, Karınca Deresi, Kuşça, Kadıncık ve Çoruk Dereleri ıslahı için temel atma ve çiftçilere sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ardından karayolu ile Edremit ilçesine geçti. Yoğun sağanak yağmura rağmen Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığa bakanlığının yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı ve referandum için "Evet" çağrısında bulundu. Edremit'te de Zeytinli Şarlak Deresi, Şahin Deresi, Gürlek ve Ayı dereleri gibi dere ıslah çalışmalarının temel atma ve sertifika törenini gerçekleştirdi.

Edremit'te bir vatandaş CHP'li bir vekilin 2 milyon liralık telefon faturasının meclis tarafından ödenmemesini talep ederek tepkisini ortaya koydu. Törenin ardından vatandaşlara ücretsiz 3 bin adet fidan dağıtıldı.

Bakan Eroğlu daha sonra Balıkesir'de ki diğer programlarına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Veysel Eroğlu Balıkesir Burhaniye Edremit Genel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title