Haberler

Bakan Eroğlu, Bayramlaşma Programına Katıldı (2)

TERÖRİSTLER BİR AN ÖNCE TESLİM OLSUN

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Dinar İlçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelenin süreceğini söyledi. Terör örgütü PKK'ya karşı Kato Dağı'nda yürütülen operasyonda, bakanlığına bağlı kurumlara ait araçların kullanıldığının sorulması üzerine Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Terörle mücadele, bütün kamu kurumlarının destekleriyle sonuna kadar devam edecek. Hükümetimiz terörü bitirmede kararlı. PKK'nın bütün inlerine girildi. ya teslim olacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler, başka çaresi yok. Teslim olanları da koruyoruz. Bu teröristlere şunu tavsiye ediyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Onlar gibi binlerce terörist gelse hiç bir kıymeti yok. Onları etkisiz hale getiririz. Başkalarının gazına gelerek, ülkemizin, milletimizin bütün unsurlarını mahvetmek için, özellikle düşman devletlerin verdiği silahları kullanarak böyle bir eyleme girişmesinler. Bir an önce teslim olsunlar. Yoksa bizim güçlerimiz onları tamamen etkisiz hale getirecek güçte ve kuvvettedir."

'MAĞARALARI, DAĞLARI DAR EDECEĞİZ'

Terörle mücadeleye milletin de tam destek verdiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Sadece silahlı kuvvetler değil, kamu kurumları da yolların açılması ve mağaraların kapatılması konusunda destek veriyor. Gerek Devlet Su İşleri (DSİ) gerekse orman araçları hem Fırat Kalkanı operasyonunda hem de bu mağaralarda, dağlarda faaliyet gösteriyor. Bunlara mağaraları, dağları dar edeceğiz. Artık bütün dağlarda şanlı bayrağımız dalgalanıyor" dedi.

KANAL, GÖLET UYARISI

Hava sıcaklığının artmasıyla baraj, gölet ve sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarının hatırlatması üzerine ise Bakan Eroğlu, ailelere uyarılarda bulundu.

Sulama kanallarında yüzmenin çok tehlikeli olduğunu, girilmemesini isteyen Veysel Eroğlu, "Bütün baraj ve kanalların etrafına 'Burada suya girmek tehlikelidir' diye yazıyoruz. Kanallarda en az 1- 2 metre saniye büyük su akımı var. Kanala giren çocuk yüzme bilse bile kurtulması imkansız. İkaz ediyoruz ama maalesef giriyorlar. Bu maksatla bazı yerlerde kanalların etrafına çocukların yüzmesi için havuzlar yaptık. Kanallar çok tehlikelidir çocuklar hiç bir şekilde kanala girmesin" dedi.

YÜREĞİMİZ DAĞLANIYOR

Bakan Eroğlu, baraj ve göletlerde de yüzülmemesi uyarısında da bulundu. Su seviyesinin alçalıp yükselmesine bağlı baraj ve göletlerde yumuşak zemin oluştuğuna değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Bataklık oluyor. Dolayısıyla çocuk girdiği zaman çıkamıyor. Özellikle istirham ediyorum, tehlikeli yerlere çocuklar girmesin. Tembih edilsin. Zaten pek çok şehirde yüzme havuzları yapıldı. Ayrıca talep ederlerse dere kenarlarına yüzme havuzu gibi bir takım tesisler yapabiliriz. Aman dikkat edilsin, çocuklar giriyor ve boğuluyor. Yüreğimiz dağlanıyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Dinar PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title