Haberler

Bakan Eroğlu: Başbakandan İzin Almadık, Hata Bizde

Güncelleme:

Bakan EROĞLU.Rize İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra da AK Parti Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NA BU KARŞILAMA ŞAMAR YERİNE GEÇECEK

Rize İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra da AK Parti Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın, Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Rize üzerinden yapılan milliyetçilik tartışmalarına göndermede bulunarak Başbakan'ın Rize'ye geleceğini vurgulaması üzerine konuşan Eroğlu, "O zaman teşkilatınız öyle bir coşkulu bir karşılama yapacak ki Kılıçdaroğlu'na bu karşılama şamar yerine geçecek" dedi.

"CAN SUYU BIRAKMAYAN Hes'İN RUHSATINI İPTAL EDERİZ"

İkizdere Vadisi'nde incelemelerde bulunan Eroğlu, vadileri çok güzel mesirelik alanlar haline dönüştüreceklerini belirterek yapımı süren HES projelerini çok sıkı takip ettiklerini söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle HES projelerinde dereye can suyu bırakma mecburiyeti var. Can suyu bırakmayan HES'in ruhsatını iptal ederiz. Derelerde su her daim akacak. HES'lerden çıkan su zehirli değil, tertemizdir. Her hangi bir zehirli madde yok, kimyasal bir işlem yok. Üstelik oksijen daha bol şekilde veriliyor. Bazı dereler üzerinde yapılacak regülatörlerde balık geçitleri dahi yapılmasını şart koşuyoruz. Bütün ilgili kurumların denetimi altında bunları gerçekleştirecekler."

BİR AĞAÇ KESEN FİRMA 5 KATI AĞAÇ DİKECEK

İkizdere Vadisi'nde HES projelerinin sayısının fazla olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, "Bu vadiyi cennet bir vadi haline getireceğiz. Dereye can suyu bırakılacak. Fazla suyu alıyoruz. Hem taşkınları önlemek, hem de fazla suyun enerjisini almak, bunu da elektrik enerjisi olarak kullanmak için yapıyoruz. HES'lerin çevreyi kirletmesine, tahrip etmesine de müsaade etmeyeceğiz. Bir ağaç kesmişse en az bunun 5 katı kadar ağaç dikecek. Ayrıca etrafındaki regülatördeki güzelliklere riayet edecek. HES tünellerinden çıkan malzeme Özel İdare emrine verilecek ve bunlar yol kaplamaları, köy ve ilçe yollarında kullanılacak" dedi.

BAKAN EROĞLU DEREYE ALABALIK BIRAKTI

Bakan Eroğlu, daha sonra da İkizdere Vadisi'nde yapımı planlanan rekreasyon alanlarının yapılacağı bölgeleri gezdikten sonra da Trabzon'un Of İlçesi'ne geçti, Solaklı Vadisi'nde bakanlığınca yaptırılan rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. Burada karşılaştığı yaşlı bir yöre sakinine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Eroğlu'nun, "Erdoğan Bakanımızı çok seviyoruz. Tabii sizi de seviyoruz" yanıtını alması gülüşmelere neden oldu. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nce yetiştirilen 300 bin yavru ve anaç alabalıklardan bir bölümünü Solaklı deresine salıveren Eroğlu, bu vadileri örnek vadiler haline getireceklerini belirterek, "İnsanlar artık kalkıp İsviçre'ye gitmeyecek, Rize ve Trabzon'a gelecek" diye konuştu. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title