Haberler

Bakan Eroğlu: "Artık Güçlü Bir Türkiye Var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Isparta artık göller, güller ve göletler diyarıdır. Heybe almadı bu sefer TIR'la geldik" dedi.

Eroğlu, Isparta'da 122 milyon lira değerinde 34 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, Isparta'ya son 11 ayda toplam 62 yatırım müjdesi verdiklerini anlattı. Programda, Yenişarbademli ilçesinde temeli atılan Şehit Hüseyin Gökhan Göleti'nin temel atımına da canlı yayınla bağlantı yapıldı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan törende yaptığı konuşmada, "Gerçekten Anadolu'nun dört bir yanında hem de ilimizde seferberlik halinde hizmetler ve icraatlarla insanımızın yaşam kalitesini artıran bu faaliyetlerden ötürü Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığının icraatlarına baktığımızda en fazla yatırım yapmış bakanlık. Son 10 yılda 4.2 milyar liralık yatırım yapılmış. Bunun 650 milyon lirası Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Bugün Yenişarbademli'de yapılacak göletin isminin şehit kardeşimizin ismiyle tescillenmesi bize ayrı bir bayram yaşattı. Şehit aileleri adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ BAŞIMIZ DİK OLSUN DİYE IMF'YE BORCUMUZU ÖDEDİ"

Başbakan Erdoğan'ın Isparta için hayati önem arz eden tesislerin açılışına katılacağını söylediğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Kendisinin sizlere selamı var. Kendisi Pazar günü burada olacak. Isparta'ya çok büyük önem veriyor. Isparta artık göller, güller ve göletler diyarıdır. Heybe almadı bu sefer TIR'la geldik. Bizden önce ne yapıldı? Biz ne yaptık? Mukayese bile kabul etmez. Çıtayı yüksek tuttuk. Muhteşem yatırımlar yaptık. Türkiye'ye yatırımlar yapıldı. 11 yılda muazzam bir dönüşüm gerçekleşti. 11 yıl önce dünyada kriz yokken Türkiye'de kriz vardı. 22 banka batmıştı. Batan bankaların parası 231 milyar TL idi. Onu da hükümetimiz ödemek zorunda kaldı. Merkez Bankası'nın kasası boşalmıştı. 23.5 milyar dolar borç vardı. 3.5 milyar lira KEY toplanmıştı. Başbakanımız IMF'ye başımız dik olsun diye borcumuzu ödedi. Devletin millete borcu olmaz deyip zorunlu tasarruf fonu ödendi. KEY paraları ödendi. Yurtdışına kaçanların bıraktığı 231 milyar lira borç da ödendi. Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk. Artık güçlü bir Türkiye var. Dünyada kriz olmasına rağmen, Türkiye büyümede ilk dörde giriyor. Borçlar ödendi. Kasa doldu. Yatırımlar yapılıyor. Türkiye'nin her yeri yatırımlarla mekik gibi dokunuyor."

"TÜRKİYE GÖLET VE BARAJ YAPMAK ZORUNDA"

Hidroelektrikte destan yazdıklarını belirten Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden önce su akıp gidiyordu. Yabancılar, 'Su akıyor siz bakıyorsunuz' diye alay ediyordu. Su akıyor biz yapıyoruz. Farkımız bu. Millet için yapıyoruz. Bazıları hidroelektrik santraline karşı çıkıyor. Yarı kurak iklim bölgesindeyiz. Bazı bölgelerde yaz aylarında yağmur yağmaz. Halbuki ihtiyaç yazın. Kışın ve ilkbaharda yağan yağmuru biriktirip içme ve kullanma suyu kullanmamız gerekiyor. Bunun için barajın göletin yapılması iklimden coğrafyadan gelen bir zaruriyettir. Tüm dünya hidroelektrik potansiyelinin yüzde 90'ını kullanmış. Biz temiz enerjiyi kullanmak için gayretle çalıştık. 26 milyar kilovat saat olan temiz enerji kullanımını 79 milyar kilovata çıkardık. Yeterli mi değil."

"76 İL SUSUZMUŞ"

İstanbul'da tankerlerle su satıldığını anımsatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Su satış istasyonları vardı. Bidonlar su doldurulurdu. Evimde bidonlarda su vardı. Su gelince hemen bidonları doldururduk. Ben sadece İstanbul'da susuzluk var zannederdim. 76 şehrimizde varmış. Su medeniyettir. Yol medeniyettir. Tüm şehirlerin su sorununu kökünden çözdük. 76 şehre modern tesisler inşa ettik. Artık tanker peşinde koşanları görüyor musunuz? Susuz kalsa İstanbul zil çalıp oynayacaklar. Ama merak etmesinler hevesleri kursaklarında kalacak. Planlarımız var. Allah'ın yardımıyla suyu akıtacağız. Isparta için de güzel bir proje hazırlıyoruz. Yakında en önemli sektör gıda olacak. Sulama yapmadan yeteri kadar ürün almak mümkün mü?"

Türkiye'de 20 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "8.5 milyon hektarlık tüm araziyi sulayacağız. 1000 günde 1000 gölet projesi yapıyoruz. Bizden önce Isparta'ya 8 gölet yapılmış biz 56 sulama tesisi yapıyoruz. Isparta'da tüm dereleri ıslah ediyoruz. Orman konusunda da destan yazıldı. 3 milyar fidan toprakla buluştu. Biz fidan üretiyoruz. Daha önce 75 milyon fidan üretilmiş. Orman teşkilatı 470 milyon fidan üretti. İşte farkımız bu. Tüm belediyelere fidan veriyoruz. Isparta Belediyesi'ne 393 bin fidan vermişiz. Yollar artık Afyon kaymağı gibi olmuş. 1 saat 15 dakika da Afyon'dan Isparta'ya geliyorsunuz. Nereden nereye? Sizin hasretle beklediğiniz Dereboğazı yolu yapılacak. Başbakanımız bunun müjdesini verecek. Artık Isparta, Antalya'dan iki milyon turistin geldiği gül lokumunu aldığı şehir haline gelecek."

"GÖKTEN PARA YAĞMIYOR"

Türkiye'de güzel işler olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Bunlar nasıl oluyor?" diye sorduktan sonra cevabını da kendisi verdi: "Bize gökten para yağmıyor. Sadece sizden aldığımız vergileri en iyi şekilde emanete sadık kalarak, tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyarak hizmet olarak aktarıyoruz. Geçmişte faizler o kadar yüksekti ki devlet kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 faizle yapıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Bu devri kapattık. Bundan rahatsız oldular. Türkiye'nin yükselişi burada gözü olanların dikkatini çekti. İstiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti yerlerde sürünsün. Biz buna razı değiliz. Büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız. Hedef 2023 Türkiye hazır Isparta'da hazır."

"MİLLİYETÇİLİK HİZMETLE OLUR"

Milliyetçiliğin lafla değil hizmetle olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Asıl milliyetçilik IMF'ye olan borcu ödemek, başın dik olmasıdır. Esas milliyetçilik millete yol, baraj, su, sağlık hizmetleri getirmek. Asıl milliyetçilik budur. Biz sizlere en iyi hizmeti yapmanın gayreti içindeyiz. Isparta'ya geçen yıla kadar 4.2 milyar lira yatırım yapılmış. Isparta'ya en çok yatırım yapan bakanlık olmaktan gurur duyuyoruz. Isparta endemik bitkiler için çok zengin. Burada 5 bal ormanı bölgesi ayırdık. Isparta için marka oluşturup bu balı üretip dünyaya satalım. Gül balı mı dersiniz güzel bir isim bulup satalım. Isparta'yı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Doğa, yayla turizmini burada geliştireceğiz. Gölcük'te Europark yapacağız. Gelen turistler burayı ziyaret edecek. Isparta'da sulanmadık toprak kalmayacak, ıslah edilmemiş dere bırakmayacağız, bozuk ormanları da badem ceviz yetiştirip köylüye vereceğiz."

"ACIMIZ BİR NEBZE OLSUN HAFİFLEDİ"

Yenişarbademli'de Şehit Hüseyin Gökhan Eriç'in adının verildiği göletin temel atma törenine canlı bağlantı yapıydı. Şehidin babası Selahattin Eriç de şunları söyledi: "Afyonkarahisar'da meydana gelen mühimmat deposundaki patlamada şehit olan evladımızın acısını bir nebze olsun unutturacak kurumuş topraklarımıza can suyu verecek bu göletin ilk baştan bu güne kadar yapılması için talimatlarınızı biliyorum. Eski bir çalışanınızım. Çok duyguluyum. Patlama olduğu gün Afyon'da görüşmüştük. Evladım suyla anılacak. Bu bizim için büyük mutluluk"

Bakan Eroğlu, 2016 yılında bitecek göletin 15 Ocak 2015 tarihinde bitirilmesi sözü aldı. Bakan, göletin etrafında mesirelik alan yapılması talimatı verdi. Daha sonra da 34 tesisin temel atma ve açılış töreni Bakan Eroğlu'nun butona basmasıyla sona erdi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Veysel Eroğlu Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title