Haberler

Bakan Eroğlu, Antalya'da Açlışı ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

Antalya'da 15 tesisin temelini, yapımı biten 3 tesisin ise açılışını yapan Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'ya toplam 334 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Antalya'da 15 tesisin temelini, yapımı biten 3 tesisin ise açılışını yapan Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'ya toplam 334 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Aksu ilçesindeki Expo 2016 alanında yapılan törene katılan Bakan Eroğlu, ilk stajını Antalya'da yaptığı için buraya bir vefa borcu olduğunu söyledi. Antalya'ya tam 18 tesisin açılışı ve proje için gelmeği planladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya için kesenin ağzını açtığını bildirdi. Bakan Eroğlu, Antalya'da 90 bin dekarın üzerindeki tarım arazisinin suya kavuşacağını, 239 dekar tarım alanının ise taşkından korunacağını bildirdi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Buraya gelmemizin birinci sebebi 3 tane açılış ve 15 tane büyük temel atma merasimi. Antalya Antalya olalı bir seferde 334 milyon liralık yatırımı gördü mü? Aksu çayının ıslahı fevkalade önemli. Antalya'ya çok büyük değer katacak. Antalya'nın bütün dünyaya tanıtılması için bu gerekli. Bütün sulama dere ıslahlarını bunların temelini atacağız. Son 5 ayda tam 49 tane dev müjdeyi Antalya'ya vermişiz. Bunun da miktarı 1 milyar 117 milyon TL. Biz sözümüzün eriyiz. Şimdiye kadar verdiğimiz bütün işleri yerine getirmişiz."

Antalya için birçok müjdesi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Antalya'ya gelirken eli boş gelmek caiz değildir. Bizim kültürümüzde var. Benim size kaymaklı şeker getirecek halim yoktu. Ben size yatırımlarla dolu heybeyle geldim" dedi.

"ONLAR DURMAYA DEVAM ETSİN"

Projeleri anlatırken Gezi Parkı eylemleri sırasında durma eylemi yapanlara da seslenen Bakan Eroğlu, "Yakında Karacaören İsale Hattı'nın da temelinin atılacak. Antalya, çok büyüyor. Su ihtiyacı var. Karacaören Barajı'ndan Antalya'ya da suyu biz getireceğiz. Antalya için ne yapılırsa biz yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Onlar durmaya devam etsin, biz koşmaya devam edeceğiz" dedi.

BİN GÜNDE BİN GÖLET

Bin günde bin gölet projesi yaptıklarını da söyleyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarı öncesindeki 50 yılda 75-80 gölet yapılmıştı. Biz modern sulamayla beraber, kapalı sistem, damlama sulamayla bin günde bin gölet ve sulamasını yapmak için bütün bakanlık ve DSİ mensupları yemin ettik. Sadece Türkiye'de değil, Afrika'da da 1 milyon 200 bin insana su götürdük. Fakir ülkelere geçen yıl 2,5 milyar dolar yardım yapıldı."

Türkiye'nin iç ve dış borçlarından kurtulduğunu, IMF borcunu ödeyerek artık kendilerinden borç istediklerini kaydeden Bakan Eroğlu Merkez Bankası'nın kasasında 133 milyar dolar döviz bulunduğunu söyledi. "AK Parti hükümetinin farkı bu" diyen Bakan Eroğlu, "Milletten aldığını millete hizmet olarak sunan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimiz" dedi.

AK Parti hükümeti öncesinde yılda 3 tesis açılırken, şimdi 300-400 tesisin açılışını yaptıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu bunlardan 232'nin baraj olduğunu bildirdi. 18 milyon dekarlık arazide sulama tesisi açtıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "650'den fazla dereyi ıslah ettik. Ben sadece İstanbul'da su yok sanıyordum. Türkiye'nin her yerinde su akıyor sanıyordum. Meğer 58 yerleşim yerinde, şehirde ve ilçede su yokmuş. İzmir'de, Mersin'de, Siirt'te, Şırnak'ta, Edirne'de, Yozgat'ta, Afyonkarahisar'da su yokmuş. Ama biz hepsini çözdük ve şimdi bütün şehirlerimizin en az 2040-2050, hatta İstanbul gibi büyük şehirlerimizde 2071 yılına kadar suyumuz var. İşte farkımız bu" şeklinde konuştu.

En çevreci, tabiatı ve ormanları en çok koruyan hükümet olduklarını söyleyen Bakan Eroğlu, son 10 yılda Türkiye'nin orman varlığının 1,5 milyar metreküpe yükseldiğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de, hayal olan projeleri gerçekleştirmenin nasip olduğunu söyledi. Aksu Çayı'nın zaman zaman taşkınlara neden olduğunu ifade eden Türel, Aksu Taşkın Projesi ile sıkıntıların biteceğini bildirdi. Küçük Aksu Barajı'nın da temelini atacaklarını söyleyen Türel şöyle konuştu:

"Böylelikle Aksu Çayı üzerinde Taşkın Koruma ve Baraj Projesi ile sadece Aksu Çayı'na mahsus 250 milyon liraya yakın harcama hükümetimiz tarafından gerçekleştirilecek. Böylelikle Aksu Taşkın Koruma ve Barajı ile bu bölgelerin geçmişte yaşamış olduğu felaket görüntüleri tarihte kalacak."

Antalya'ya yapılan 334 milyon liralık yatırıma değinen Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de taşkınlara neden olan Aksu Çayı üzerinde yapılan çalışmaların önemli yararları olacağını belirtti.

BAKAN EROĞLU MÜTEAHHİT FİRMALARLA PAZARLIK YAPTI

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu proje inşaatlarını yürütecek müteahhit firmaların temsilcileriyle çalışmaların erken tamamlanması için pazarlık yaptı. Firma temsilcilerinden iş bitim tarihinin sözünü alan Eroğlu, projeyi geciktiren müteahhit firma yetkililerinden bölgeye bir okul yaptırmalarını istedi. Protokollerin imzalanmasının ardından protokol üyeleri butona bastı. Temeli atılan projeler:

"Alanya 2. Merhale Projesi Dim Barajı Sulama İkmali, Aksu Çayı Taşkın Koruması, Aksu Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması, Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması, Manavgat Çardak Topsurlar Göleti ve Sulaması, Manavgat ve Yeşilbağ Göleti ve Sulaması, Manavgat Havzası Taşkın Önleme Projesi Naras Barajı Sulaması, Serik Kırkgeçit Göleti ve Sulaması, Korkuteli Kozağacı Çağman Göleti ve Sulaması, Kaş İkizce Göleti ve Sulaması, Kumluca Adrasan Göleti ve Sulaması,Alanya Kestel beldesi Karapınar, Merines ve İnağzı dereleri, Bademağacı Ortuluk Deresi 2. kısım, Korkuteli ilçe merkezi 6. kısım, Kumluca Gavur Deresi Taşkın Koruma 3. Kısmı, Alanya Kestel ve Tosmurbeldeleri Dimçayı, Alanya Türkler beldesi Fuğla Deresi ve Korkuteli merkezi 5. Kısmı."

Bakan Eroğlu daha sonra tören alanından ayrılarak Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada Antalya'ya yapılacak olan projelerle ilgili detaylı şekilde bilgi verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title