Haberler

Bakan Eroğlu'nu Akşehir'de Nasreddin Hoca Karşıladı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, Akşehir'de açılışını yapacağı kültür merkezi önünde, temsili Nasreddin Hoca karşıladı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde DSİ tarafından yaptırılan projelerin temel atma ve açılış törenlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, açılışın yapılacağı kültür merkezi önünde temsili Nasreddin Hoca karşıladı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen temel atma ve açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, bazı kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu'nu karşılayan temsili Nasreddin Hoca, "Dünyanın ortası, gülmecenin başkenti Akşehir'e hoş geldiniz Bakanım" diyerek Eroğlu'na çiçek verdi. Bakan Eroğlu'nun "Dünyanın ortası olduğunu nasıl ispat edeceğiz?" sözleri üzerine Nasreddin Hoca, "İnanmazsanız ölçün" diye cevap verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, son 10 yılda Akşehir'de büyük bir değişim olduğunu ve büyük hizmetlerin geldiğini söyledi. DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı da, Akşehir'de temel atılacak ve açılışı yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, ülkemizde 2000 yıllarında 'eyvah irtica geliyor' diye konuşulduğunu belirterek, "İrticanın falan geldiği var mı arkadaşlar? 2007'de ne konuşuyordu? Bunlar ülkeyi bölecekler. Bölünen bir ülke var mı arkadaşlar? Şimdi yanlarına birilerini de alarak, ki biz onları hizmet ehli zannederdik onlar aslında röntgenciymiş, röntgenci. Bir bütün oldular üzerimize geliyorlar. Şimdi 2014 yılında inşallah bu muhteşem kalabalık hep birlikte onlara gereken cevabı 30 Mart 2014'te Türkiye, Konya ve Akşehir verecek" dedi.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayarak, Akşehirlilere Başbakan Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın son 10 yılda Türkiye'ye büyük yatırımlar yaptığını söyleyen Bakan Eroğlu, "Büyük hizmetler gerçekleştirdik. Yani hatırlayın Türkiye'de o kadar muhteşem hizmetler, o kadar büyük destanlar yazıldı ki belki bu yılları altın yıllar diye tarihte yazılacak, buna yürekten inanıyorum" dedi.

Türkiye'de projelerin ve yatırımların açılış tarih ve saatini ilk kez kendilerinin ilan ettiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde temel atarken bize kadar açılış tarih ve saatini hiç kimse verememiştir. Sadece biz veriyoruz. Çünkü temel atılıp ta 30 yıl bekleyen tesisler biliyoruz. O dönem defterini kapattık. Çünkü artık millet hizmet bekliyor. Bu milletimiz hizmete susamış. Artık dünyanın gerisinde bir ülke istemiyor. Şehirlerimiz muhteşem olsun diyor. Bu yüzden Allah'a şükür bin tane dereyi ıslah ettik" diye konuştu.

Konya'ya yapılan yatırımlara da değinen Bakan Eroğlu, "Konya'mıza tarihte görülmemiş bir yatırım yapıldı. Bakın Konya'ya yaklaşık 22 milyar TL, yani 22 katrilyonluk 11 yılda yatırım yapılmış. Yani her yıl 2 katrilyon ortalama yatırım yapılmış. Sizler biliyorsunuz KOP projesi, KOP projesi diye bir proje vardı fakat tozlu raflarda bekliyordu. Şimdi KOP çok hızlı şekilde ilerledi ve neticede 110 yıllık Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı, Beyşehir Gölü'nün kurtarılması, 1 milyon 100 bin hektar arazisinin sulanması, barajlar, göletler gibi birçok hizmet yapıldı" dedi.

Akşehir Gölü'yle ilgili bir çalışmanın da yapıldığına vurgu yapan Eroğlu, " Özellikle Eber ve Akşehir göllerini kurtarmak için büyük bir eylem planı hazırladık. 7 tane büyük paket var. Hatta şu anda Bakanlığa DSİ bir çalışma yaptı. Akşehir'deki gölün kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi için Konya tarafının çalışmaları bitti, Afyonkarahisar tarafına da başlayacağız. Şu anda rapor da elimde. DSİ, Bakanlığa hazırladı sundu, inşallah bu müjdeyi de sizlere vereceğiz" şeklinde konuştu.

Milletin efendisi değil hizmetkarı olduklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan ne diyor? Biz milletin efendisi değil, milletimizin hizmetkarıyız diyor. Tabi şu anda Tayyip Bey hep bu hortumları kestiği için onun üzerinden bir takım komplolar düzenlemeye çalışıyorlar. Milleti saf mı sanıyorlar? Bu kadar borçlar ödeniyor, Merkez Bankası'nın kasası doluyor, Türkiye'de akıl almayacak yollar, hastaneler muazzam şeyler yapılıyor. Savunma sanayinde muazzam hamleler yapılıyor. Geçmişte Göktürk Uydusu yoktu. Atak helikopterleri diye helikopter yoktu. Harp gemilerimizi biz yapamıyorduk. Şimdi kahraman ordumuzun teçhizat ve mühimmat ihtiyacının yüzde 65-70'ini artık milli sanayimizden karşılıyoruz. Bu işte, fark bu. Peki bunlar nasıl oluyor? Bunlar tamamen hortumu kestiğimiz için rahatsızlar, Hortumu kesiyoruz ya, alışmışlar. Gezi hadiselerinden önce faizler yüzde 4,62'ye inmişti. Ondan sonra bir miktar daha yükseldi. Şunu unutmayalım, onların bir hesabı varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Bu milletin düşmanlarının hile desiseleri inşallah onların başlarına geçecektir" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmanın ardından Akşehir'de temeli atılacak bir projenin müteahhidini sahneye çağırarak, projenin 2015 yılı değil 2014"ün Aralık ayının 30'unda saat 13.59'da bitmesi için pazarlık yaptı. Daha sonra törene katılan protokol ile birlikte Akşehir'e yapılacak olan Çamlı beldesi regülatörü ve Yaylabelen beldesi göleti, Atakent beldesi göleti ve sulaması, Değirmenköy Gölçayır göleti ve sulaması, Çakıllar beldesi regülatörü sulaması, Gölçayır kasabası taşkın koruma inşaatlarının temel atma törenleri ile Atakent kasabası taşkın koruma inşaatının açılışları yapıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nasreddin Hoca Veysel Eroğlu Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title