Haberler

Bakan Eroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Manservisi'yi kabul etti -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi'ne ilişkin "Şimdi denize boru döşeniyor. Hava şartlarına bağlı ama bu yıl içinde suyu vereceğiz. Eylül ayı sonunda projenin biteceğini bekliyoruz" dedi.

Eroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi'yi, makamında kabul etti. Kabulde konuşan Eroğlu, ormanların artırılması konusunda seferberlik başlatıldığını belirterek, dünyada orman varlığı azalırken Türkiye'nin orman varlığının servet ve alan olarak arttığını söyledi. Türkiye'nin orman yangınları ile mücadele konusunda en ileri teknolojiye sahip olduğuna işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye, çevre konusunda AB'deki pek çok ülkeden daha gelişmiş durumda. Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyoruz. Bu AB için de büyük bir şans olacaktır. Bazı engellemeler var ama bunlar aşılabilir. AB'ye bir an önce katılmak şart. Bu konuda AB'nin gayretinin bekliyoruz. Yoksa zaman geçerse AB'ye katılmak için AB bize ısrarla yalvarabilir diye düşünüyorum, 5-10 sene sonra."

-Sorular

Eroğlu ile Manservisi, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

KKTC Su Temin Projesi'nin ne zaman tamamlanacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Eroğlu, proje ile yılda 75 milyon metreküp suyun Anamur'daki Alaköprü barajından KKTC'deki Geçitköy Barajı'na taşınacağını söyledi. Aradaki mesafenin 107 kilometre, bunun 80 kilometresinin ise denizde olduğunu anlatan Eroğlu, Alaköprü ve Geçitköy barajlarının tamamlandığını ifade etti. Eroğlu, "Şimdi denize boru döşeniyor. Hava şartlarına bağlı ama bu yıl içinde suyu vereceğiz. Eylül ayı sonunda projenin biteceğini bekliyoruz" diye konuştu.

Eroğlu, " İstanbul'da son günlerde 13 ilçede dünüşümlü olarak su kesintisi olduğu yönünde haberler var. Türkiye genelinde su sıkıntısı var mı?" sorusu üzerine, Türkiye'de yağış azlığı olduğunu ama Şubat ayından itibaren yağışların normal alındığını söyledi. Eroğlu, "Türkiye'de şehirlerimizde içme suyu açısından bir problem olmayacak. Avrupa'da pek çok ülkeden daha büyük nüfusa sahip olan 15 milyon nüfuslu İstanbul'da su verilecek. Herhangi bir problem yok" dedi.

İstanbul'a Istıranca'daki 7 barajdan, Melen Çayı'ndan, Sakarya Nehri'nden ve Yeşilçay Projesi'nden de su verildiğini anlatan Eroğlu, İstanbul'da B planının hayata geçirildiğini bildirdi. Diğer şehirlerde de bir problem olmadığını, sıkıntı olacak illere müdahale edecek güçlerinin bulunduğunu vurguladı. Eroğlu, şunları söyledi:

"İstanbul'daki su kesintilerine gelince, bir ara elektrikte kesinti olmuş. Terkos'taki su pompalayan tesislerdeki kesinti sebebiyledir. Yoksa suyumuz Terkos'ta da var. Bazen çok büyük fırtınalar oluyor, bu durumlarda elektrik direklerinde problem olabiliyor. Geçicidir."

Türkiye'nin çevre konusundaki çalışmalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Manservisi, çevre konusunda Türkiye'ye verilen mali destekleri sürdürmek istediklerini söyledi. "Su yönetimi, havza yönetimi, havzaların oluşturulması, doğanın korunması konularında Türkiye ileri düzeyde ama bu konular hiçbir zaman sonu gelmeyen, devamlı mücadele etmeyi, çalışmayı gerektiren konular" diyen Manservisi, bu kapsamda 700 milyon avro civarında bir kaynak olacağını bildirdi.

Açıklamanın ardından Bakan Eroğlu, Manservisi'ye porselen tabak hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title