Haberler

Bakan Eroğlu: 93 Harbini Gelecek Nesillere Aktarmalıyız

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayburt gezisinin ardından uçakla Ankara'ya gitmek üzere geldiği Erzurum'da daire müdürleri ile birlikte toplantı düzenledi. 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Nene Hatun Milli Parkı hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Bakan Eroğlu, "93 harbi milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Orakaki Nene Sultan ve Dadaşların kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Şehitlerimizin canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan bunları tanıtmak lazım" dedi.

Bugün saat 20.00'da Erzurum'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu toplantının yapılacağı DSİ misafirhanesi önünde Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Kiremitci, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, merkez ilçe belediye başkanlaır ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Burada verilen yemekten sonra kısa bir açıklama yapan Bakan Erooğlu, Erzurum'da birçok baraj ve göletin yapımını bitirdiklerini, 148 dere ıslahı yaparak kentti taşkın riskinden kurtaklarını söyledi. DSİ'nin yatırımlarının devam edeceğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Erzurum orman açısından son derece fakir. Malesef geçmişte orman olmadığı için mera olarak kullanlmayan yerler bile mera olarak yazılmış. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Dedik ki topluca meraları değerlendirelim. Burada hayvancılık fevkalede önemli. Mera olarak kullanılması mümkün olmayacak ama mera olarak yazılan yerleri topluca alalım ve buraları ağaçlandıralım. İkinci bir düşüncemiz de burada köylere yakın alanlarda gelir getirici bir takım türleri dikerek bozuk orman alanlarını ve meralarıda vatandaşlara kura çekip, parsel parsel dağıtalım. Üç yıl bakımı ve dikimi olmak üzere bütün masrafları bakanlığa ait olsun. Geliri de kura çekmek suretiyle vatandaşa verilsin. Vatandaş 'burası benim yerim ve geliri bana ait' diyebilsin. Bu şekilde kırsal kalkınmayla ilgili bir hamle yapalım istiyoruz. Bunun dışında gerekirse bal ormanı kurabiliriz. ORKÖY buralarda hayvancılık ve arıcılık gibi desteklerini, kredilerini 10 kat artırsın. Burası aynı zamanda kayak merkezi. Burayı aynı zamanda yayla ve tabiat turizmi olarak ta bir çalışma yapalım. Ayırca Nene Hatun Milli Parkın da hazırlıklar tamamlandı. 93 harbi milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Oradaki Nene Sultan ve Dadaşlarının kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu ülke kolay, bu vatan kolay kazanılmadı. Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin can siperhane çalışmaları ve canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan buraları çok iyi tanıtmalıyız" dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra basına kapalı olarak düzenlenen toplatının ardından 21.20 uçağı ile Ankara'ya döndü. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Bayburt Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title