Haberler

Bakan Eroğlu, 3 Baraj Temeli Atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 3 barajın temel atma töreni için Bartın’a geleceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 3 barajın temel atma töreni için Bartın'a geleceği bildirildi.

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 9 Temmuz Çarşamba günü 3 barajın temel atma töreni için Bartın'a geleceğini söyledi. İl Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, "Kozcağız Barajı, Bartın ve Kozcağız'ı sel taşkınlarından koruyacağı gibi, bu bölgedeki tarım arazilerine da hayat verecektir. Sulu tarıma geçilerek arazilerin verimliliği artacak. Diğer taraftan Kirazlıköprü Barajı inşaatımız da hızla devam ediyor. Kozcağız beldesinde, Kozcağız Deresi üzerinde inşa edilecek baraj içme suyu, sulama ve taşkın koruma maksatlıdır. Bartın için çok önemli olan baraj ile Bartın, Bartın Irmağı taşkınlarından korunacaktır.

Barajla ayrıca 34 bin 480 dekar zirai araziyi sulayacak, Bartın, Amasra ilçesi ve Kozcağız beldesine yılda 14,40 milyon metre küp içme suyu temin edeceğiz. Bartın'a kazandıracağımız barajın inşaatına başlıyoruz.

Kirazlı Köprü Barajı'nda depolanacak 66 milyon metre küp su ile 21 bin 130 dekar araziyi sulayacağız. Ayrıca Bartın şehir merkezi ve 6 bin 700 dekar alanı taşkınlardan koruyacağız. Barajda kuracağımız HES ünitesi ile yılda 41 milyon kilovat saat enerji üreteceğiz. Kışla Sel Kapanı, Kozcağız çayına soldan katılan güney deresi üzerinde, temelden 52 metre yükseklikte olup, kil çekirdekli toprak dolgu tipinde inşa edilecektir. Kışla Sel Kapanı'nın yapılma amacı, Kozcağız Barajı yapılsa bile önlenmesi mümkün olmayan taşkın riskini ortadan kaldırmak, bu sayede Kozcağız Çayı'na soldan katılan güney deresi üzerinde taşkın koruma amaçlı depolama imkanı sağlamaktır. Proje ile Bartın havzasında ve özellikle Bartın şehrinde oluşacak taşkınlar kontrol altına alınacak ve taşkın zararları en aza indirilecektir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Kozcağız Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title