Haberler

Bakan Eroğlu: 10 Yılda 3 Milyar Fidan Diktik, Çevrecilik Bu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 10 yılda 3.5 milyon hektarlık alanda 3 milyar fidan diktiklerini, şimdi 2013-2017 yıllarını kapsayan 5 yıllık yeni bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "İşte çevrecilik bu, tabiatı, ormanı sevmek bu" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için geldiği Zonguldak'ta önce Vali Ali Kaban'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, yeni göreve başlayan Vali Ali Kaban'a başarı dileğinde bulunurken, Zonguldak'ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu, daha sonra Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törende, Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Orman ve Su İşleri Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir de yer aldı.

BELEDİYELERE ÜCRETSİZ FİDAN

Törende konuşan Bakan Eroğlu, orman teşkilatının daha önce sadece ormanlık alanlarda çalıştığını, şimdi ise her yere imzasını attığını söyledi. Sabah Köksal Toptan ile Ankara'dan Zonguldak'a gelirken yol kenarında fidan diken 60-70 yaşındaki kadınlarla kahvaltı yapıp fidan diktiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yol kenarları, hastane avluları, mezarlıklar her yer ağaçlandırılıyor. Geçmişte belediyeler fidan bulamazdı. Şimdi projesini getiren belediyeye fidanları ücretsiz veriyoruz. 'Tutan fidanların parasını almayacağız, tutmayan fidanların parasını alacağız' diyoruz. Köylere yakın olan bozuk orman alanlarına, gelir getirici ceviz, badem, kestane, ıhlamur gibi iklime göre fidanlar dikiyoruz. Sonra buraları parselliyoruz ve vatandaşlara kura çekerek teslim ediyoruz. Çünkü devlet millet için vardır."

5 YILLIK 3 YENİ SEFERBERLİK

Türkiye'de en büyük ağaçlandırmanın kendi hükümetleri döneminde yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Son 10 yılda 3 milyar fidan tamamlandı. 3.5 milyon hektarlık alanda çalışma yaptık. Bu seferberliğin birinci kısmı 2012 sonunda bitti. Basın mensupları; işte çevrecilik bu, tabiatı, ormanı sevmek bu. Şimdi yeni 3 büyük seferberlik başlattık. 2013-2017'yi kapsayan 5 yıllık seferberlikte yukarı havza ağaçlandırma ve teraslandırma çalışmaları ile şehirleri, ilçeleri, köyleri taşkınlardan koruyacağız. Bütün göletlerin, barajların etrafına yeşil kuşak ağaçlandırması yapacağız. Son olarak da erozyonla mücadeleyle ilgili muazzam bir seferberlik yapıyoruz. Ağaçlandırma ile erozyon kontrolünü sağlayacağız" dedi.

'GELSİN ÇOCUK ORMANDA AĞAÇ SEVGİSİNİ GÖRSÜN'

Bakan Eroğlu, ayrıca 135 bal ormanı kurduklarını ve bu sayede Türkiye'nin bal üretiminde dünyada 2'nciliğe yükseldiğini vurguladı. Bakan Eroğlu, "Yıl sonuna kadar bal ormanı sayısını 172'ye çıkaracağız. Arıcılardan söz aldık. Onlara, 'Ben bal ormanı sayısını 200'e çıkaracağım, siz de bal üretiminde dünyada 1'nciliği yakalayacaksınız' dedim. Biz sözümüzü tutuyoruz. Onlar da söz verdi. Ayrıca şehir ormanları kuruyoruz. Ormanlar insanların istifadesi için. Gelsin çocuk ormanda ğaç sevgisini görsün. Gelsin ailesiyle birlikte yaşasın" diye konuştu.

'SİYASİ İSTİKRAR YOKSA, EKONOMİK İSTİKRAR DA YOKTUR'

Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu dönüşümü Başbakanımıza ve ekibine borçluyuz. Milletimizin verdiği büyük desteğe borçluyuz. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa ekonomik istikrar da yoktur. Bu millet siyasi istikrarı sağladı, ekonomik istikrar da sağlandı. Bütün dünyada ekonomik kriz varken Türkiye'de de var mı? Türkiye'de her yerde yatırım yapıyoruz. Daha önce devletin vergilerinin büyük bir kısmı faize gidiyordu. Basit bir dere ıslahının 20 yılda bitmediğini biliyorum. Şimdi zamanla yarışıyoruz. O dönemler geride kaldı. Hidroelektrik enerji potonsiyelimizi yükselttik. 4 ampulden birisi, kendi enerji kaynağımız hedroelektrik enerji kaynağı ile aydınlanıyor. 1994 öncesi İstanbul'da küveti suyla doldurup 1 hafta idare ederdim. Her taraf su bidonu olurdu. Sadece İstanbul mu, 58 şehrimizde su yoktu. Büyük bir eylem planı hazırladık. Şu anda elinde su bidonuyla bir vatandaşı görüyor musunuz? Göremezsiniz. Çünkü 58 şehre, 42 milyon vatandaşımıza su verdik."

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, Vali Ali Kaban ve milletvekilleri ile 16 yerleşim yerinin taşkın zarardan korunmasını sağlayacak, aralarında Filyos Çayı ıslahının da bulunduğu 3 tesisin temel atma ve 11 tesisin de açılışını gerçekleştirdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ali Kaban Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title