Haberler

Bakan Ergün İnegöl'de Modef Fuarını Açtı

Mobilya sektöründe dünya markası olmak için ilerleyen İnegöl'de 2010 yılının ilk fuar organizasyonu olan MODEF, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı.

Mobilya sektöründe dünya markası olmak için ilerleyen İnegöl'de 2010 yılının ilk fuar organizasyonu olan MODEF, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı.

İnegöl Kültürpark içindeki uluslar arası fuar merkezinde açılan ve 11 Nisan'a kadar açık kalacak fuarda 130 firma stand açtı. Fuarın açılışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, fuarın İnegöl mobilyasının dünyaya açılmasında büyük önem taşıdığını belirterek, "Türkiye'nin krizi mobilya sektöründe gördüğümüz gelişmelerle atlattığımızı görüyoruz. 2009 yılının ocak ayında 98,5 olan mobilya sektörünün sanayi üretimi endeksi ise bu yılın ocak ayında 125,3 seviyesine çıkmıştır. Türkiye'deki toparlanma dünyadaki diğer ülkelerden daha erken ve daha hızlı başlamıştır. Reel kesim dünyada yaşanan krizi Türkiye'nin lehine geçeceğini görmüştür. Bu nedenle üreticilerimizin moralleri de hızla yükselmektedir" dedi.

Türkiye'nin 2009 yılının son çeyreğinde yüzde 6 gibi iyi bir oran yakalayarak sanayi üretiminde, kapasite kullanımında ve ihracatta çok ciddi bir toparlanma yaşandığını vurgulayan Bakan Ergün, şöyle devam etti:

"Bu gelişmelerle 2010 yılının ilk çeyreğinde çift haneli bir büyüme yakalayacağımızdan eminim. Kriz sürecinde piyasalarda bir panik havası oluşmasına ve güven ortamının bozulmasına asla izin vermedik. Zaten güçlü bir şekilde yakalandığımız krizi, zamanında ve akılcı aldığımız tedbirlerle en iyi şekilde yönetmeyi başardık. Türkiye'nin daha zor günler geçiren Yunanistan'dan bile daha fazla küçüldüğünü iddia edenler var. Bunları söyleyenler ülkenin ekonomik gücüne ve potansiyeline bakmadan söylüyorlar.

Türkiye'deki toparlanma dünyadaki diğer ülkelerden daha erken ve daha hızlı başlamıştır. Reel kesim dünyada yaşanan krizi Türkiye'nin lehine geçeceğini görmüştür. Bu nedenle üreticilerimizin moralleri de hızla yükselmektedir. Sanayicilerimiz kısa değil uzun vadeli yatırımlara yönelmektedir. ülkemizin hedefi yılda 500 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmektir.

MODEF'in çalışına Bursa Valisi Şehabettin Harput, AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa AKP İl Başkanı Nagip Vardar katıldı.

Bakan Ergün açılıştan sonra stadları gezerek mobilya sektörü temsilcileriyle sohbet etti.

Hakan üZER/ İNEGÖL (Bursa) (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title