Haberler

Bakan Elvan: "Vatandaşına Hizmet Etmeyen Hiçbir Bürokratla Yolumuza Devam Etmeyeceğiz"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 16 Nisan'dan sonra milletine hizmet etmeyen, vatandaşına hizmet etmeyen bürokratla çalışmayacaklarını belirterek, "Buradan ilan ediyorum, sizinle uyumlu çalışmayan, sizin derdinizle dertlenmeyen hiçbir memurla, hiçbir bürokratla yolumuza devam etmeyeceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, kentteki referandum çalışmaları kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi. Merkez Akdeniz ilçesi Zeytinli Bahçe Caddesi üzerindeki Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği binası önünde gerçekleştirilen toplantıda Elvan, Birlik üyelerinden, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için 'evet' oyu istedi.

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, buluşmada yaptığı konuşmada, Birliğin çalışmaları ve projelerini anlatarak, devletten bekledikleri taleplerini ve sorunlarını da aktardı. Özellikle otlaklar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Akdoğan, bürokrasiyi aşamama sıkıntılarını da dile getirdi. Hükümetin ilgili bakanlarına, genel müdürlerine çok rahatlıkla ulaştıklarını ancak, en alt kademedeki memuru aşamadıklarını ifade eden Akdoğan, referandumda 'evet' çıkması durumunda en büyük değişimin bu alanda yaşanacağını söyledi.

"Biz Yörükler, hinlik, hainlik, art niyet, ön niyet bilmeyiz"

Bir köy muhtarının saz çalarak söylediği türküyü dinleyen Elvan ise Birlik binası önünde toplananlara kampanya otobüsü üzerinden seslendi. Yörükler olarak hinlik, hainlik, art niyet, ön niyet bilmediklerini belirten Elvan, "Biz neysek oyuz, ne verirsek onu söyleriz. Bu ülkenin birliğini, dirliğini, milletimizi sevdiğimizi söyleriz. Vatanımızın canımızdan daha değerli olduğunu söyleriz. Ay yıldızlı al bayrağımızın bizim için her şeyden kutsal olduğunu söyleriz. Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça kıyamete kadar devam edeceğini söyleriz. Tek vatan deriz, tek bayrak deriz, tek ülke deriz, tek devlet deriz, tek yürek deriz. Bunun için gerekirse canımızı seve seve vermeyi de biliriz. İşte Yörüklüğün, Mersinli olmanın özeti de budur" diye konuştu.

"16 Nisan'dan sonra Türkiye düşmanlarının, devlet düşmanlarının, millet düşmanlarının elini boş bırakacağız"

Türk milletinin değerlerine kast edenlerin, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, 15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı'nda derslerini aldıkları gibi şimdi de 16 Nisan'da derslerini alacaklarını vurgulayan Elvan, "Bizi asla yolumuzdan çeviremeyecekler. Asla Yörükleri yolundan çeviremeyecekler. Asla Türkiye'mizi yolundan çeviremeyecekler. 16 Nisan'dan sonra devletimizi, demokrasiyi daha da güçlendirerek, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olmasını sağlayarak, Türkiye'ye ayak bağlarından kurtararak, Türkiye düşmanlarının, devlet düşmanlarının, millet düşmanlarının elini boş bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Mersin'in, pek çok özelliğinin yanında küçükbaş hayvancılık için de ideal bir şehir olduğunun altını çizen Elvan, Hükümet ve Bakanlık olarak Mersin hayvancılığını vazgeçilmez gördüklerini dile getirdi. Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin sadece Mersin'de ve Akdeniz'de değil, Türkiye'de bu alanda örnek bir birlik olduğuna işaret eden Elvan, Mersin'in bugün keçi yetiştiriciliğinde Türkiye'de birinci, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ise ilk beşte yer aldığını kaydetti. Mersin hayvancılığı ne kadar gelişirse Türkiye'de hayvancılığın o kadar gelişeceğine vurgu yapan Elvan, şöyle devam etti:

"Mersin tarımı ne kadar gelişirse Mersinimiz ve Türkiyemiz o kadar gelişir. Hem üreticimizi destekleyeceğiz hem de bu ürünlerin endüstriye dönüşmesi için atılması gereken adımları birlikte atacağız. Bunları yaparken size ayak bağı olan ne varsa, işinizi kolaylaştıran ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağız."

"Vatandaşına hizmet etmeyen hiçbir bürokratla yolumuza devam etmeyeceğiz"

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını bildiğini, bu sorunların bir bölümünü çözdüklerini belirten Elvan, başta otlatma için orman alanlarında devam eden sorunlar olmak üzere Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan ile Mersin Orman Bölge Müdürünü bir araya getirerek, sorunların tümünü tek tek çözeceklerini söyledi.

Özellikle bürokrasiyle yaşanan sorunlara değinen Elvan, "Her biriniz bürokrasiden şikayet ediyorsunuz. Biraz önce Mehmet Başkan da söyledi, Bakan ile istediğimiz anda ulaşıyoruz, müsteşara, genel müdüre ulaşıyoruz, bölge müdürüne ulaşıyoruz ama bir şefi, bir memuru geçemiyoruz dediniz. 16 Nisan'da hep birlikte güçlü bir 'evet' diyeceksiniz ve bunları da hep birlikte aşacağız. Milletine hizmet etmeyen, vatandaşına hizmet etmeyen bürokratla çalışmayacağız. Bu böyle biline, böyle anıla. Buradan ilan ediyorum, sizinle uyumlu çalışmayan, sizin derdinizle dertlenmeyen hiçbir memurla yolumuza devam etmeyeceğiz, hiçbir bürokratla yolumuza devam etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Elvan, konuşmasının ardından birlik binasına girerek, yetiştiricilerin sorunlarını dinledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title