Haberler

Bakan Elvan: "Referandum Bir Memleket Meselesidir, Ülkenin Bekası Meselesidir"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "İktidara geldiğimiz günden beri kendi doğru bildiğimiz kararları uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz ama şu 16 Nisan'daki referandum, bir siyasi parti meselesi değildir.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "İktidara geldiğimiz günden beri kendi doğru bildiğimiz kararları uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz ama şu 16 Nisan'daki referandum, bir siyasi parti meselesi değildir. Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. Hangi siyasi partiden, hangi görüşten olursanız olun referandum bir memleket meselesidir, ülkenin bekası meselesidir." dedi.

Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesinde bir restoranda, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçenin kendileri açısından özel yerinin olduğunu söyledi.

Mersin'i ve Tarsus'u hak ettiği noktaya taşıyacak çalışmaların yapıldığını belirten Bakan Elvan, pazar günü temeli atılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı çalışmalarının bu yıl bitirileceğini, 2018 yılı sonu itibarıyla 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanını vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Elvan, Türkiye'nin istediği her yatırımı yapabilecek güçte olduğunu vurgulayarak, "Dünyada ses getiren projelerin her birini teker teker gerçekleştiriyoruz. Allah'ın izniyle Mersinimiz, Tarsusumuz bu kabuğunu kıracak. Artık Tarsus'un bu yıllardan beri konuşulan, sorun olarak ifade edilen her husus çözülecek. Bunların hepsini yaparız. Allah'ın izniyle bizim gücümüz var. Ben de peşinden koşturdukça yapamayacağımız hiçbir iş yok." diye konuştu.

Önemli bir süreçten geçen ülkenin yedi düvele karşı savaş verdiğini ifade eden Lütfi Elvan, şöyle konuştu:

"Düşünün, Türkiye'yi işgalcilere teslim etmek isteyen o darbeciler şu anda Avrupa'nın her bir ülkesinde cirit atıyorlar ve 16 Nisan için 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Avrupa'daki gazetelerde boy boy Türkçe, ' Türkiye'de diktatör var, Türkiye şöyle kötü, böyle kötü' diye yayınlar yapıyorlar. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. İşin özeti şu, ülkemizin bekası söz konusu. Biz, istiklalimiz ve istikbalimiz için birlikte hareket etmek zorundayız, dayanışma içerisinde olmak zorundayız. Her türlü yatırımı yaparız Allah'ın izniyle. Bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Bizim bunlara gücümüz yeter. Yeter ki siz bizim önümüzü açın."

Elvan, Türkiye'de siyasi istikrarın ortadan kalkmasının, ekonomik istikrarın ve yatırımların durması anlamına geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"En başta gelen şey siyasi istikrardır ve ülkemizin önünün açılmasıdır. Biz güçlü bir hükümet olmamıza rağmen önümüze engel üzerine engel kondu. 2002 yılından itibaren birkaç kez darbe girişiminde bulunuldu, parti kapatılmaya, muhtıra verilmeye çalışıldı, 367 krizi çıktı, neler, neler... İşte bu vesayet dediğimiz, Meclis ve hükümet üzerinde oluşturulan baskıyı, vesayet organlarını, millet üzerindeki etkilerini artık tamamen ortadan kaldırmamız lazım. Milletimiz ne derse o olacak. Türkiye, Mersin, Tarsus ne derse o olacak."

"Allah'tan kork kardeşim ya"

Türkiye'nin artık vesayet organlarının baskısının altında kalmasını arzu etmediklerini anlatan Bakan Elvan, "İktidara geldiğimiz günden beri kendi doğru bildiğimiz kararları uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz ama şu 16 Nisan'daki referandum, bir siyasi parti meselesi değildir. Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. Hangi siyasi partiden, hangi görüşten olursanız olun referandum bir memleket meselesidir, ülkenin bekası meselesidir." ifadesini kullandı.

Elvan, bir televizyon programında izlediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sanki DEAŞ ile iş birliği yapıyormuş, buna benzer bir ifade kullandı. Yani DEAŞ ile Cumhurbaşkanımızı özdeşleştirmeye çalıştı. Allah'tan kork kardeşim ya. DEAŞ'a karşı tüm dünyada Türkiye'den daha fazla mücadele eden bir ülke daha var mı? Biz Suriye'de El Bab'a kadar gittik, 3 binden fazla DEAŞ'lıyı yok ettik. Ülkemizde 3 binden fazlası da hapishaneye girdi. Türkiye'yi girmek isteyen binlerce DEAŞ'lı sınır dışı edildi. DEAŞ'a karşı bu kadar mücadele edilirken bu tür bir ifade kullanmak ayıptır, yakışmaz."

Yeni anayasa değişiklik paketine yönelik "tek adamlık" eleştirilerine de değinen Lütfi Elvan, diktatörlüklerde seçimlerin olmadığını vurguladı.

Elvan, yeni anayasayla birlikte milli iradenin tam manasıyla hakim kılınmasının hedeflendiğini ifade ederek, milletin Avrupa'ya ve terör örgütlerine en iyi cevabı, 16 Nisan'daki halk oylamasında 'evet' diyerek vereceğini de sözlerine ekledi.

Toplantıya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title