Haberler

Bakan Elvan, Nissibi Köprüsü'nde Kaynak Yaptı

Güncelleme:

Ulaştırma Bakanı, Türkiye'nin en uzun üçüncü 'eğik askılı gergili' özelliğindeki Nissibi Köprüsü'nde kaynak yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Adıyaman'ın Kahta ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun üçüncü 'eğik askılı gergili' özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nün son tabliyesinin kaynağını yaptı.

Öğle saatlerinde kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ardından Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprü özelliğini taşıyan Nissibi Köprüsü'nün son tabliyesinin yerleştirilme törenine katıldı.

Köprüye yerleştirilen son tabliyenin kaynağını yapan Bakan Lütfi Elvan, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. Bölgenin 25 yıllık köprü hasretinin giderildiğini belirten Elvan, "Aşağı yukarı bu bölge insanın 25 yıldır özlemle, hasretle beklediği köprünün son kaynağını yaparak tamamlama aşamasına getirmiş bulunuyoruz.

Bu köprü, bu bölgenin insanının hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmiş oluyoruz. Yılladır bu insanlar feribotla Atatürk Barajı üzerinden karşıdan kaşıya geçmeye çalışıyordu. Kesintisiz bir ulaşım yoktu. Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz ve köprü ulaşıma açılacak" dedi.

Konuşmasında köprünün kullanılan teknik ve teknoloji yönünden Türkiye'nin ilk, dünyanın ender köprüsü olduğunu ifade eden Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Köprünün çok önemli özellikleri var. Türkiye'nin bu alandaki ilk köprüsüdür. Kullanılan teknik, teknoloji, köprünün nitelikleri itibariyle dünyanın ender köprülerinden bir tanesidir. Bu bölge insanına böyle bir köprü layıktır.

Türk mühendislerimize, yüklenici firmaya ve işçilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye artık dünyanın en modern, en teknolojik gelişmelerini uygulayabilen, gerçekleştiren bir konuma geldi. Bu köprüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir kesimini batı kesimiyle birleştiriyoruz. Gerçekten Adıyaman ili kavşak konumunda olması gerekirken, kavşak konumunda olmayan bir konumdaydı.

Bu köprüyle Adıyaman bölgenin en önemli kavşak noktası haline geldi. Bu köprü orta açıklığının 400 metre, kenar açıklıklarının 105'er metre, toplam uzunluğunun 610 metre olması itibariyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra üçüncü büyük asma köprüdür. Bu köprüde kullanılan teknik diğer köprülerden biraz farklıdır.

Tamamı ile çelik konsorsiyum üzerine inşa edilen köprüdür. Artık bu bölge çok daha canlanacak. Bu bölgenin yapısına baktığımızda ciddi bir turizm potansiyeli, inanç merkezi, köprü yüz binlerce kardeşimize hizmet edecektir. Bu köprü Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun en önemli geçiş merkezi olacaktır.

Türkiye için gurur duyulabilecek bir köprüdür. Feribotla gidip gelen kardeşlerimiz, bir buçuk saatlik zaman harcıyorlardı ama iki dakikalık zamanda geçiş sağlayacaklardır. Vatandaşlarımızın hasret duyduğu bir projeyi gerçekleştirdik. Türkiye bunlara layıktır."

Köprünün mart ayında ulaşıma açılacağı bildirilirken, Bakan Elvan, törenin ardından temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Nissibi Köprüsü Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title