Haberler

Bakan Elvan: "Konya-İstanbul Yht Seferlerini Başlatacağız"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu Şeb-i Arus’dan önce olur diye düşünüyorum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu Şeb-i Arus'dan önce olur diye düşünüyorum. Konya'dan İstanbul'a Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini başlatacağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede partililere seslenen Bakan Elvan, "Yüksek Hızlı Tren çalışmalarına devam ediliyor Konya-Ankara, Konya-Eskişehir hattında. Konya-Ankara hattında bir artış oluşturduk. Zannedersem 10.15 veya 10.30'da Ankara'dan hareket edip Konya'ya ulaşma imkanına da kavuşacaksınız. Daha geç saatte Ankara'dan Konya'ya ulaşma imkanına kavuşacaksınız. İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu Şeb-i Arus'dan önce olur diye düşünüyorum. Konya'dan İstanbul'a Yüksek Hızlı Tren seferlerini de başlatacağız inşallah" dedi.

"TÜRKİYE DEMOKRASİ TARİHİNDE KONYA'NIN HAKKI ÖDENEMEZ"

Bakan Lütfi Elvan, Konya halkının her zaman milli iradenin yanında olduğunu söyleyerek, "Konya ve Konya halkı demokrasi mücadelesinde çok pozitif bir karneye sahip. Geçmişe şöyle bir bakacak olursak Demokrat Parti döneminde rahmetli Menderes, 'Yeter, söz milletin' dediği zaman Konya'mızın rahmetli Menderes'e büyük bir destek verdiğini görüyoruz. Konya halkı, 'Ben milli iradenin tecellisinden yanayım' demiştir o dönemde. 2002 yılından itibaren ise, yine önderimiz, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte demokrasi dersi vermiştir, vesayete karşı savaşmıştır. Bu süreçlere baktığımızda şunu görüyoruz değerli kardeşlerim. Konyalı hemşehrilerimiz hep karalanmaya çalışılmıştır. 'Konya halkı Türkiye'yi kara günlere götürüyor' demişlerdir. Konya halkı, Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını istemiyor' demişlerdir. Aslında Konya halkı o günden bugüne kadar demokrasi mücadelesi veriyordu. Milli irade için savaşıyorlardı. Onlar statüko diyorlardı, Konya halkı 'değişim' dedi, 'dönüşüm' dedi. Türkiye demokrasi tarihinde gerçekten Konya'nın hakkı ödenemez. Bunu da çok açık bir şekilde ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZİMLE SANKİ VESAYET ODAKLARINA KARŞI SAVAŞIR GİBİ YAPMIŞLAR"

Kendileriyle birlikte vesayete karşı savaşır gibi yapmış olanların yeni bir vesayet oluşturmak istediklerini ifade eden Bakan Lütfi Elvan, "Seçim muhtemelen 2015 Haziran'ında. Şimdiden seçimlere hazırlık yapmalıyız diye düşünüyorum. Muhtemelen başladınız bile. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşmak zorundayız ve dolaşacağız değerli kardeşlerim. Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına karşı olanlar, Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanların bugüne kadar vesayet odaklarıyla çalışanların mücadelesine karşı bizler de güçlü bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Önümüze yine çok değişik engeller çıkarabilirler. Hatırlayınız 'Gezi' olaylarını, arkasından 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimlerini. Hükümetlerini bile kurmuşlar. Hangi makama kimin geleceğine bile karar vermişler. O güne kadar bizimle sanki vesayet odaklarına karşı savaşır gibi yapmışlar ama onlar da yeni bir vesayet odağı oluşturmak istediler. Bugüne kadar Türkiye'de vesayet oluşturmak isteyenler AK Parti iktidarı döneminde başarılı olamadı ve olamayacak. Olması da mümkün değil" şeklinde konuştu.

Bakan Lütfi Elvan'ın konuşmanın ardından ilçe kongresine tek aday olarak giren Mustafa Hakan Özer ilçe başkanlığına seçildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title