Haberler

Bakan Elvan Kastamonu'da Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kastamonu’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kastamonu'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı İstişare Toplantısına katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Bakan Elvan, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek partisinin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. Bakanlığının Kastamonu'ya yönelik yaptığı yatırımlardan bahseden Bakan Elvan, bu yılın 7 aylık döneminde 450 milyon TL sadece Karayolları Bölge Müdürlüğünün harcama yaptığını belirterek, bu yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Elvan, Türkiye'nin yardım alırken yardım yapan ülke konumuna geldiğini ifade ederek, AK Parti hükümetinin 12 yıllık süreçte büyük zorluklar yaşadığını anlattı. AK Parti'nin bir ara kapatılmaya çalışıldığına işaret eden Bakan Elvan, fakat bu oyunların vatandaşların kendilerine verdiği destek ve güvenle aştıklarını kaydetti. İsrail tarafından Filistin'e yönelik yapılan saldırılara sert tepki gösteren Bakan Elvan, Dünya'da Türkiye dışında hiçbir devletin bu olaylara tepkisini koymadığını ve sessiz kaldığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail devletine ve Birleşmiş Milletlere yönelik söylemlerine de değinen Bakan Elvan, "Hiçbir ülkenin başbakanı çıkıp şimdiye kadar bizim başbakanımız gibi açıklama yapamadı. Dünyadaki devletler, artık İsrail'e karşı tavrını ortaya koymaları gerekiyor. Bizim tavrımız bu konuda nettir ve Gazze'nin bağımsızlığını kazanması lazım" dedi.

Ayrıca Gezi olaylarında gün boyunca yayın yapan bir televizyon kanalının İsrail aleyhine söylemlerde bulunması üzerine bir sanatçı ile yollarını ayırdığına değinen Bakan Elvan, "Gezi olaylarında tüm gün yayın yapan televizyon, neden İsrail'e karşı ses çıkartamıyorsun. Neden yayın yapamıyorsun. Neden bu sanatçıyı İsrail'e laf söyledi diye işten çıkarttın" şeklinde sorular yönetti.

TOSYA HEYETİ'NDEN YOL TEPKİSİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği toplantıyı takip eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yıllardır yapılmasını beklediği yol için Bakan Elvan'dan talepte bulundu. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Karayolları Bölge Müdürlüğünü Tosya'da sabıkalı kavşak şeklinde nitelendirdiği Çankırı kavşağının düzenlenmesini istedi. Başkan Şahin, "Artık biz, Çankırı kavşağı konusunda Bölge Müdürlüğümüzden veya Bakanlığından somut bir adım görmek istiyoruz. Burada bir kaza daha yaşanırsa, bir can kaybı daha olursa bunun hesabını veremeyiz" dedi.

Bakan Elvan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile Tosya'dan gelen bir grubun yol konusundaki taleplerini dinledikten sonra Ankara'ya gitmek üzere Kastamonu'dan ayrıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kazım Şahin Kastamonu İsrail Tosya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title