Haberler

Bakan Elvan: Hollanda ve AB'nin Büyük Ayıbı

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, "Hollanda'da köpeklerle oradaki vatandaşımızın ve muhabirlerimizin üzerine saldırdılar.

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, " Hollanda'da köpeklerle oradaki vatandaşımızın ve muhabirlerimizin üzerine saldırdılar. Bu Hollanda ve AB'nin büyük ayıbı. Üzerlerine kara bir leke konmuştur ve bu leke kalkmayacaktır" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Serik İlçesi belediye toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları, işadamları, turizmciler ve muhtarlarla bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in de yer aldığı toplantıda konuşan Bakan Elvan, Hollanda ile yaşanan krize değindi. Elvan, şöyle dedi:

"Hollanda'da köpeklerle oradaki vatandaşımızın ve muhabirlerimizin üzerine saldırdılar. Bu Hollanda ve AB'nin büyük ayıbı. Üzerine kara bir leke konmuştur ve bu leke kalkmayacaktır. Demokrasi ve insan haklarından bahseden Avrupa, bu değerleri ayaklar altına almıştır. Bakanımız Fatma hanımı kendimize ait binamıza sokmuyorlar. Bu uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Diplomatik pasaportu olan bir insana bunu yapmamaları gerekirdi."

"FETÖ VE PKK KARŞI ÇIKIYOR"

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki anayasa değişikliğinden 'evet' çıkmasını istemediğini, bu yüzden demokrasi ve insan haklarından uzaklaştığını aktaran Bakan Elvan, bu ülkelerin referandumda 'hayır' çıkması için her şeyi yaptığını kaydetti. Avrupa'daki birçok televizyon kanalında 'hayır' propagandası yapıldığına, bu ülkelerin 'hayır' propagandası için gidenlere kapılarını açtığına, 'evet' için gidenlere ise kapattığına dikkati çeken Bakan Elvan, şöyle konuştu:

"Referandumdan 'evet' sonucunun çıkmasını istemeyenler arasında FETÖ bulunuyor. Avrupa, ABD ve dünyanın dört bir yanında hala faaliyet gösteriyor ve birçok yerde 'hayır' kampanyalarını koordine ediyorlar. 'Evet' çıkarsa FETÖ yapılanmasının kökünün kazınacağını biliyorlar. İkinci karşı çıkan ise bölücü terör örgütü PKK. Kandil, 'Anayasa değişikliğinde 'evet' çıkarsa biteriz' dedi. Onun için Avrupa'da onlar da kampanyalarını sürdürüyor. 'Evet' çıkması halinde Türkiye'nin önünün daha da açılacağını, daha da güçleneceğini ve tutulamaz hale geleceğini Avrupa çok iyi biliyor. Bunun için sistematik olarak Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kampanyalar yürütülüyor."

"YAZIK, ÜZÜLÜYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik de eleştirilerde bulunan Bakan Elvan, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğinin içeriğini bilmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda 'Yeni model geldiğinde başbakan bir partiden, cumhurbaşkanı farklı partiden olursa kriz olmayacak mı?' dediğini hatırlatan Elvan, "Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini bilmiyor. Yazık, üzülüyorum. Ana muhalefet liderinin bilmesi gerekir" dedi.

- Serikantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title