Haberler

Bakan Elvan Elazığ Belediyesinde

Güncelleme:

Ulaştırma Bakanı Elvan:" Başkanımız Rekor Bir Oy İle Başkanlığa Seçildi, Kendisini Tebrik Ediyorum"

Bir dizi ziyaret ve çeşitli programlara katılmak üzere bugün Elazığ'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Elazığ Belediyesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Elvan'a Elazığ Belediyesini ziyaretinde Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Av. Şuay Alpay, Faruk Septioğlu ve Sermin Balık ile Ak Parti il yöneticileri de eşlik etti.

Başkan Mücahit Yanılmaz, Bakan Elvan'a Elazığ şehrinin tarihi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra Elazığ'ın 23. Belediye Başkanı olduğunu ve Elazığ'ın plakasının da 23 olduğunu söylemesi üzerine Bakan Elvan'da hayırlı olsun diyerek tebessüm etti.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:

"2062 PERSONELLE HİZMET VERİYORUZ"

Belediye çalışanlarının sayısı ve çalışmaları hakkında da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a bilgiler veren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "358 memur, 276 kadrolu işçi, 9 sözleşmeli memur ve 1419 hizmet alımı işçisi olmak üzere toplam 2062 personelle Elazığ Belediyesi hizmet vermektedir." Dedi.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ'IN, BAKAN ELVAN'DAN İSTEKLERİ

Başkan Mücahit Yanılmaz Harput Devlet yolu ve önemi hakkında da Bakan Elvan'a bilgiler vererek Elazığ'ın bu sayede sadece doğu batı eksenli değil, kuzey güney eksenli olarak da bir gelişme sağlayacağını ifade ederek Bakan Elvan'dan destek bekledikleri kaydetti. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açıklamasında ayrıca güney çevre yolu da dâhil olmak üzere 70 km bağlantı yolunu da 5 yıllık süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirtti.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:

RESMİ KURUMLARI İL DIŞINA TAŞIYALIM

Şehrin geleceği adına önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mücahit Yanılmaz, şehrin merkezi noktasında kalan DSİ, Karayolları, Orman Bölge Müdürlüklerini de Sayın Başbakanımızın talimatları çerçevesinde şehrin dışına çıkararak, burayı bütünüyle bir kent meydanı, botanik park ve kültür park haline getirmeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmayı belediye olarak bizlerin yapma imkânı var, bu sayede Elazığ'a bir zenginlik ve Elazığ'ın geleceğine bir zenginlik katmış olacağız inşallah.
Açıklamasında Malatya'dan Elazığ'a Elazığ'dan da Diyarbakır'a uzanan hızlı tren projesinden haberdar olduklarını vurgulayan Başkan Mücahit Yanılmaz, bu sayede Elazığ'da ticaretin ve turizmin de önemli oranda bir gelişme sağlayacağını ve bölgesinde öncü olacağını ifade etti.

BAKAN ELVAN: ELAZIĞ BÖLGEDE ÖNCÜ BİR İL"

Başkan Mücahit Yanılmaz'ın ardından bir değerlendirme yapan ve 1999-2002 yılları arasında Elazığ'a birçok kez geldiğini ve Elazığ'ın bölgesinde önemli bir merkez olduğunu kaydeden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise "Elazığ cazibe merkezi olacak ve bu bölgeye öncülük edecek bir il diyerek" sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elazığ'ın alt yapısı ne kadar güçlü olursa çevresindeki illerinde gelişmesi o kadar güçlü olacaktır. Burada sadece bir ilin kendi başına kalkınmasını düşünmemiz söz konusu olamaz. Bölgeyi bir bütün olarak düşünmemiz lazım, özellikle Elazığ ve Malatya illeri bu bölgede baş çeken iki önemli ilimiz. Bu illerde yaşanan gelişme, büyüme ve kalkınma hamlesi çevresindeki nispeten nüfus olarak daha küçük olan illerimizin de kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu açıdan Elazığ'ı çok önemsiyoruz ve bildiğim kadarıyla Elazığ bu bölgede sanayileşmenin başladığı ilk ildir. Zaman içerisinde belki Malatya sanayileşme olarak önde gitti ama Elazığ'da şuanda çok ciddi bir hamlenin çok ciddi bir girişimci ruhun olduğunu görüyorum. Elazığ kalkınmıyor, Elazığ geriye gidiyor görüşün tamamen kalktığını ve Elazığ'ın bir büyüme hamlesi içine girdiğini görüyorum. Bundan dolayı da son derece mutluyuz ve bizlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak üzerimize düşenleri yerine getireceğiz. Bizlere aktardığınız hususları arkadaşlarımızla birlikte detaylı olarak inceleyeceğiz. Bölgenin kalkınmasına öncülük eden projelerimize de öncelik vereceğiz.

BAKAN ELVAN: REKOR BİR OY İLE BAŞKANLIĞA SEÇİLDİNİZ, SİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Sizleri de 30 Mart seçimleri dolayısıyla kutluyorum. Elazığ'da geçmişte görülmemiş düzeyde rekor bir oy ile Başkanlığa seçildiniz. Çalışmalarınız da başarılar diliyorum."

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz daha sonra ziyaretleri anısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a el dokuma halı ve yöresel simgelerin yer aldığı çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mücahit Yanılmaz Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title