Haberler

Bakan Elvan'dan Terörizmle Mücadele Çağrısı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörle mücadelede tüm ülkelerin beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörle mücadelede tüm ülkelerin beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Konya'da bir konut projesinin temel atma törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı konuşmada, Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Bakan Elvan, terörle mücadelede söylemle bir yere gidilemeyeceğini ifade ederek, beraber hareket etme çağrısında bulundu.

Bakan Elvan şöyle konuştu:

"Dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Dün Türkiye'miz bunları yaşıyordu. Halen terörle mücadeleye devam ediyoruz. İşte bugün Fransa'da belki yarın başka bir ülkede. Aşağı yukarı 30 yıldan daha fazla terörle mücadeleye devam ediyoruz. Bundan sonrada devam edeceğiz. Yıllarca bizler teröristlerle ve terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması konusunda çağrıda bulunduk. 'Gelin birlikte mücadele edelim' dedik. Fakat kulaklarını kapadılar, gözlerini yumdular hatta Avrupa Parlamentosunda teröristlere kapılarını açtılar. Eğer gerçekten başarılı olacaksak terörle mücadele konusunda tüm ülkelerin birlikte mücadele etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Söylemle bir yere gidemeyeceğimizi düşünüyorum. Terörizmi, teröristleri kınayabilirsiniz ama eylemde de birlikte hareket etmeliyiz diye düşünüyorum, özellikle terörizmle mücadele konusunda. Buradan hem Fransız hükümetine hem de Fransız halkına üzüntülerimizi ve o acıyı paylaştığımız sunmak istiyorum. Terör örgütünü maşa olarak kullananların bir gün mutlaka kendi elleri de yanacaktır bundan emin olunuz. Sadece terör örgütleri değil, onları maşa, kukla olarak kullananların eli de yanacak. O kanlı maşa bir gün onlara da zarar verecektir. Tekrar şunu söylüyoruz; gelin terörizmle terörle birlikte mücadele edelim. İster DEAŞ olsun, ister bölücü terör örgütü olsun ister DHKP-C olsun. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Birlikte topyekun mücadele gerekir diye düşünüyorum."

Bakan Elvan konuşmasının ardından konut projesinin temelini Konya protokolü ile birlikte butona basarak attı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fransa Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title