Haberler

Bakan Elvan: "Cumhurbaşkanlığı Sistemi Aslında Bir Siyasi Mesele Değil, Bir Memleket Meselesidir"

Bakan Elvan: "Cumhurbaşkanlığı sistemi aslında bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir" Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli'de Limonlu Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuştu Elvan: "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçlendirecek, demokrasiyi...

Bakan Elvan: "Cumhurbaşkanlığı sistemi aslında bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli'de Limonlu Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuştu

Elvan:

"Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçlendirecek, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini 'rejim değişikliği' olarak tarif edemez"

MERSİN - Kalkınma Bakanı Lütfi Evlan, "Bu coğrafyanın Türkiye olmasında yüreğimiz nasıl birlikte attıysa, bundan sonrada öyle atmaya devam edecek" dedi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Mersin büyük Şehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Limonlu Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuştu.

El birliğiyle Mersin'in çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade eden Elvan, "Merkezi hükümetiyle yerel yönetimleriyle aynı maça hizmet etmek için, milletimize hizmet etmek için koşturuyorsak, siyasi görüşlerinde, farklılıklarında önemi yoktur diye düşünüyorum. Bu coğrafyanın Türkiye olmasında yüreğimiz birlikte attıysa, nasıl Çanakkale'de, İstiklal Harbinde en son 15 Temmuz'da yüreğimiz birlikte attıysa bundan sonrada yüreğimiz birlikte atmaya devam edecektir" dedi.

Referandum konusuna da değinin Elvan, "Cumhurbaşkanlığı sistemi aslında bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir. Ülkemizin beka meselesidir. Son 60 yılın tecrübesi bunu bize zorunlu kılmıştır. Ben huzurlarınızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkenin bekası için çalıştıkları için" diye konuştu.

Sistem değişikliğinin rejim değişikliği diye tarif edilemeyeceğini anlatan Elvan, "Hiç kimse Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini diktatörlük diye tanımlayamaz. Buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir. Hiç kimse milli iradenin tam tecellisini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçlendirecek, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini 'rejim değişikliği' olarak tarif edemez" şeklinde konuştu.

Tesis ile ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise tesisin 10 milyon liraya mal olacağını ve Avrupa Birliği standartlarını uygun inşa edileceğini belirtti.

Kocamaz, "Birinci kademede yaklaşık 38 bin 400 kişiye hitap edecek, 6 bin 336 metreküp atıksu arıtabilecek. daha sonra yapılacak ilavelerle kapasite 16 bin 500 metreküpe çıkarılacak ve 53 bin 300 kişiye hitap edecek. Biyolojik arıtma yapabilecek tesisimiz 2017 yılı sonunda hizmete girecek" dedi.

"Halkın desteklediği güçlü hükümetler istiyoruz"

Erdemli Şehir merkezindeki AK Parti Erdemli İlçe binası önünde vatandaşlara hitap eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, referandumda 'evet' çıkmasının neden önemli olduğuna dair bir konuşma yaptı.

Elvan, "Şuanda Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız arasında bir sıkıntı yok. Ama biz yarınımızı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızda fanidir, Başbakanımızda fanidir. Kalkınma bakanımızda fanidir. Bugün buradayız yarın yokuz. Onun için yeni gelecek olanlarında güçlü bir hükümet kurmasını, doğrudan halkın desteklediği bir hükümet olmasını istiyoruz. Vesayet altında olmasını istemiyoruz. Onun için 'evet' diyoruz. şeklinde konuştu.

(OKİ-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kumkuyu Erdemli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title