Haberler

Bakan Elvan, Başbakan Merkel ile Uluslararası Havacılık Fuarı Ila'nın Açılışını Yaptı

Türkiye'nin 'Ortak Ülke' statüsünde bulunduğu Uluslararası Havacılık Fuarı ILA, Berlin'de açıldı.

Türkiye'nin 'Ortak Ülke' statüsünde bulunduğu Uluslararası Havacılık Fuarı ILA, Berlin'de açıldı. Açılışı Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan birlikte gerçekleştirdi.

Türkiye'yi fuarda temsil eden Bakan Lütfi Elvan, helikopterle gelen Başbakan Merkel'i karşıladı ve açılışın yapılacağı yere birlikte yürüdü. İki ülke arasındaki ticari ortaklığın savunma sanayii alanında da gelişme gösterdiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bu alanda Almanya ile yaklaşık 4 milyar Euro'yu bulan bir işbirliği olduğunu kaydetti. Almanya savunma sanayii alanındaki ihracatta dünyada üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan bakan Lütfi Elvan, yeni tip denizaltılar, mayın avlamaya yönelik proje, Altay Tankı'nda işbirliği gibi alanlarda Almanya ile birlikte çalışıldığını belirtti. Türkiye'nin ILA'ya "Ortak Ülke' olarak davet edilmesinin önemli olduğunu bildiren bakan Elvan, bu davetin Türk Savunma Sanayii'nin gelişemini gösterdiğini vurguladı.

ILA'ya orta ölçekli firmalardan savunma sanaayiinde önde gelen büyük firmalara kadar geniş kapsamlı bir katılım olduğunu söyleyen Başbakan Angela Merkel, özellikle Türkiye'nin bu sene Partner Ülke olarak katılımından mutluluk duyduğunu belitti. Soma'daki maden ocağı faciasına da değinen Başbakan Merkel, "Sizleri üzüntülerden uzak, daha iyi bir günde karşılamak isterdim. Biz de Almanya'da bu faciadan büyük üzüntü duyduk" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin havacılık alanında gösterdiği büyük gelişim potansiyelinden etkilendiklerini kaydeden Merkel, "Türkiye bugün bunu bize Berlin'de bir kez daha gösteriyor" dedi. Konuşmalardan sonra Başbakan Angela Merkel ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan açılış kurdelasını birlikte keserek fuarın resmi açılışını birlikte gerçekleştirdi. Daha sonra fuar alanını birlikte gezen ikili Türk standına da ziyarette bulundu.

İki yılda bir düzenlenen ILA Berlin Havacılık fuarına, 40 ülkeden, 1200 firma, 230 bin katılımcı ve 3 bin 600 medya mensubu katılıyor. Türkiye'nin ilk kez 'Ortak Ülke statüsünde katılım sağladığı ILA 20- 25 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. ILA-2014, askeri, sivil havacılık ve uzay faaliyetlerini kapsıyor. Fuarda pek çok havacılık şirketi, teçhizat, teknik bakım şirketleri ile sertifikasyon kuruluşları başta olmak üzere havacılık ve uzay faaliyetleri yürüten firma ve kuruluşlar stant açıyor. Ortak Ülke statüsünde katılım sağlanan olan ILA-2014 Fuarına Türkiye'den önde gelen yerli savunma sanayii firmaları katılıyor.

SSM'nin yaptığı koordinasyon neticesinde; Türk savunma sanayii firmalarından TAI, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, Tübitak Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları'nın katılımı ile SSM standı dahil yaklaşık 865 m2'lik bir alanda ülkemiz temsil ediliyor. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın da bir stantı bulunmakta. Bunun yanında fuara 2 adet F-16 (Solo Türk), 1 adet C-160, 2 adet F-4 ve 1 adet AEW uçağıyla fuara katılıyor. - Berlin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title