Haberler

Bakan Elitaş: Türkiye-Azerbaycan- Gürcistan Ekonomi Zirvesi Erciyes'te Yapılacak

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Ekonomi Zirvesi'nin 19 Şubat'ta Erciyes Dağı'nda yapılacağını, Kayseri'ye 500 işadamının geleceğini açıkladı. Bakan Elitaş, ekonomi bakanlığı olarak tarım ve hayvancılık sektöründe de teşvik uygulamaları yapacaklarını; yatırımcıların bu alanlarda modern yöntemlere yönelmesini istedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, seçim bölgesinde bu sabah 'Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği' tarafından düzenlenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısına katıldı. Üreticilerin sorunlarını dile getirdiği etkinliğe Vali Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünal Çakı ve çok sayıda üretici katıldı. Birlik Başkanı Çakı'nın hayvancılık sektörüyle ilgili bilgi vererek, Türkiye genelinde ilk kez Kayseri'de, hayata geçirilecek 'Düvebank' adı altında bölgedeki üreticilerin yüksek verimli hayvanları alıp satabileceği gebe-düve çiftliklerinin kurulması konusunda Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'dan destek istedi.

Bakan Elitaş da burada yaptığı konuşmada AK Parti iktidarı olarak kooperatiflere destekleme programı çerçevesinde süt miktarını artırdıklarını ancak bunun ülkeler arasındaki sıralamaya bakıldığında geride olduğunu kaydetti. Elitaş, şöyle konuştu:

"Teşvik Uygulamaları Dairesi Başkanlığı olarak 1 milyon TL'nin üzerinde bu sektöre yatırdım yapanlara KDV indirimi, istihdam indirimi gibi çeşitli destekler sağladık. Gıda, tarım ve hayvancılık gelecekte en önemli yatırım olacaktır. Gıda olmadan yaşanmaz. Dünya genelinde vazgeçilemeyecek iki şeyden biri gıda, diğeri sudur. Üreticilerimize geleneksel değil, modern yöntemlere yönelmelidir. Tüm ürünlerimizde hedefimiz dünya ile rekabettir. Yeni şeyler üretmeliyiz. Teşvikleri artıracağız. 2016 yılında gerek istihdam gerekse teşvikleri artırarak, işletmelerimizi rahatlatacağız. Rekabete yönelik ürünlere teşvikimiz daha fazla olacak."

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN EKONOMİ ZİRVESİ ERCİYES'TE

Bakan Mustafa Elitaş, Türkiye- Azerbaycan-Gürcistan işadamları ekonomi zirvesinin 3 ülkenin bakanının da katımı ile Erciyes dağında 19 Şubat'ta yapılacağını söyledi. Elitaş,  "Erciyes Dağı'na gelecek 500 işadamı ile hem ülkemizin, hem Kayseri'nin hem de kış sporları ve turizm merkezi Erciyes'in tanımını da yapacağız. Ekonomik alanda 3 ülke arasındaki işbirliği de bu zirvede ele alınacak. Biz, ekonomi bakanlığı olarak iş aleminin avukatıyız. Onların önlerindeki engelleri kaldırmaya azimli bir bakanlığız. Türkiye'de üretim yapan, ihracat yapan tüm şirketlerin CEO'su bakanlık olarak biziz."

Ekonomi Bakanı ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakan yardımcılığına daha önce bu görevde bulunan Fatih Metin'in getirildiğini, Metin ile ilgili atamanın Resmi Gazete'de yayınlamdıktan sonra yürürlüğe gireceğini ifade etti. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Elitaş Azerbaycan Erciyes Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title