Haberler

Bakan Elitaş: Teröristin Yeri TBMM Değildir

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Anayasa Komisyonu görüşmelerindeki olayları hatırlatarak, "TBMM'de kimse terör estiremez. TBMM'de, hiç kimsenin, titri ne olursa olsun, terörist faaliyette bulunmasına müsaade edilmez, teröristin yeri TBMM değildir" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Antalya'daki toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Ardından da AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Elitaş, partililerle bir araya geldi. Bakan Elitaş'a, ziyaretlerinde AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti.

EXPO REKLAMI

Bakan Elitaş, Expo 2016 alanının çok güzel, harika bir yer olduğunu belirterek, ihracat rakamlarını 1 Mayıs'ta Expo 2016 Antalya sergi alanında açıklayacaklarını söyledi. Bakan Elitaş, "Arkamızda Expo 2016 yazacak ve oradan da canlı yayında bizi izleyen herkes Expo 2016 Antalya'yı görür. Ticaret olunca, böyle oluyor. Biz tatile gittiğimiz yerde alışveriş yapıp, mal satmazsak o tatil bize pahalıya mal olur. Açıklamalarımızın bir kısmı uluslararası arenada izleniyor. Bu sene turizmdeki sıkıntıyı inşallah reklamla ortadan kaldırırız" dedi.

'DIŞİŞLERİ BAKANINA UÇAK ALMAMIZ İÇİNE DE YATAK ODASI KOYMAMIZ LAZIM'

Expo 2016 Antalya'yı yurtdışı ziyaretlerinde anlattıklarını, bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çalışmalarından da bahseden Bakan Elitaş, "Ekonomi Bakanı olarak onun kadar seyahat etmesek de herhalde onun yüzde 50- 60'ı kadar da biz seyahat ediyoruz. O devamlı havada. Şimdi ona uçak alacağız, herhalde almamız lazım, içine de yatak odası koymalıyız. Biz her gittiğimiz yerde o güzel mekanı tanıtmaya anlatmaya uğraşıyoruz" diye konuştu.

RUSYA'DA DÜŞÜŞ FAKİRLEŞME KAYNAKLI

Rus turist sayısındaki eksilmeye de konuşmasında değinen Bakan Elitaş, turizmle ilgili haberlere tepki gösterdi. 2014'de Türkiye'ye gelen Rus turistin 4.5 milyon olduğu ve 2015'te 3.7 milyona düştüğünü söyleyen Bakan Elitaş, "Uçak hadisesi 24 Kasım'da oldu. Yani 2015'in bitimine 1 ay 5 gün kala uçak hadisesi oldu, turizm sezonu kapandıktan sonra. Rus turist sayısında  2014'te gelirlerinin düşmesi, 2015 yılında fakirleşmeden kaynaklanan yüzde 20'ye yakın bir kayıp var. Bu sene de aynı şekilde devam ediyor. Ama şu anda hem ekonomik kriz, hem uçak krizi etkisiyle Rusya'dan Türkiye'ye ve tüm dünyaya turist gitmiyor. Rusya, parasını içeride tutmak için dışarıya turist göndermiyor" diye konuştu.

BASINA TURİZM HABERİ TEPKİSİ

Türkiye'ye hem Körfez ülkelerinden hem de İran'dan yoğun turist geldiğini aktaran Bakan Elitaş, şöyle dedi:

"Doğru- yanlış bazı şeyleri haber, magazin haberciliği yapmak ülke aleyhine olduğunun farkında değiliz. Hani düğünlerde silah sıkmak bizde keyiftir ya, bazıları da ayağına silah sıkmayı keyif sayıyor. İran'dan turist geliyor, sanki o gelen hanımefendilerin tamamı Antalya'da plajlarda geziyormuş gibi gösterip İranlı yetkililerin Türkiye'deki turistlerle ilgili bakış ve düşüncelerini değiştirip o bölge insanlarını hor gören, aşağılayan bir yazı, haber ki; bunu yamaya hiçbirimizin hakkı yok. Bunu da biz habercilik, magazin zannediyoruz. Yani bindiği dalı kesmek maharet midir, değildir. Ocağımızdan tüten dumanı işgüzar komşular, 'aman yangın var diye bağırıyorlar' maalesef."

BAYKAL VE KIÇDAROĞLU'NUN DİLEKÇELERİ VAR

TBMM'deki anayasa değişliği görüşmeleri ve dokunulmazlıklarla ilişkin de konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, şöyle devam etti:

"Dokunulmazlığın kaldırılması tutuklanmak demek değil, yargılanma yolunun açılması demektir. TBMM arşivlerine bakın, 2002'den 2015 yılına gelene kadar hatta Deniz Baykal'ın, hatta Kılıçdaroğlu'nun dahi TBMM başkanlığına dilekçesi vardır. Hatta Selahattin Demirtaş'ın da var olduğunu tahmin ediyorum. Onun da 2015 öncesinden dilekçesi vardı, 'ben yargılanmak istiyorum, benim dokunulmazlığımı kaldırın' diye şov yaptığı dilekçeleri var. Baykal'ın olduğunu çok iyi biliyorum. Hemşehriniz Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nun olduğunu da biliyorum. Şimdi ne oldu da TBMM Anayasa Komisyonu'nda terör estiriyorsunuz? Geçen sene şov yapıyordunuz, şimdi terör estiriyorsunuz. TBMM'de kimse terör estiremez. TBMM'de, hiç kimsenin, titri ne olursa olsun terörist faaliyette bulunmasına müsaade edilmez."

'TERÖRİSTİN YERİ TBMM DEĞİLDİR'

Birileri göz yumsa dahi Ak Partili milletvekillerinin onlara göz yummayacağını, izin vermeyeceğini kaydeden Elitaş, "Orası, teröriste sırtını dayayarak, teröristin dipçik korkusuyla eline yazdığı metinleri okuyacak bir mekan değildir. O kürsü, milletin kürsüsüdür. 78 milyon insanı incitici söz kullanamazsın. Orada milletin adına, milletin doğru bildiği meseleleri söylemek, milletvekili olarak senin görevin. Milletvekiliği yapacaksın, maaşını alacaksın, arkasından gideceksin teröristin kazdığı çukurda, teröristle beraber Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, güvenlik güçlerine kurşun sıkmaya çalışacaksın. Kurşun sıkanı destekleyeceksin. Bodrumda teröristlerle beraber yaşayacaksın. Buna milletvekili denmez, bunlar teröristtir. Teröristin yeri TBMM değildir. 3-5 tane danışmanın, birkaç tane milletvekilinin Anayasa Komisyonu'nda terör estirmesine müsaade etmemeleri gerekir. Bu görev AK Partili milletvekillerinin değil, bu ülke sevdası olan her milletvekilinin en önemli görevidir. Hani konuşurken, nutuk atarken, 'önce ülkem, sonra ilkem, sonra partim' diyenler var ya, işte önce ülkem denilecek yer TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki terörü susturmaktır" diye konuştu.

'DANIŞMAN BOZUNTULARI'

Anayasa Komisyonu'na nereden geldiği belirsiz danışman kılıklı adamların sokularak terör estirildiğini kaydeden Elitaş, "TBMM Başkanı bu iddiaları araştıracaktır. TBMM'nin sıraları ve komisyon, sadece milletvekillerine aittir. Orada danışman kılıklı adamları oturtup TBMM'yi işgal ettiremezsiniz. Tanıdığım Meclis başkanımız İsmail Kahraman Bey muhakkak gereğini yapacaktır diye ümit ediyorum. HDP'li milletvekilleri ve danışman bozuntularının, AK Partili milletvekillerine, yasama görevini yapmaya çalışan milletvekillerine yaptığı saldırıyı içime sindiremiyorum" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Elitaş AK Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title