Haberler

Bakan Eker, Vatandaşlarla Bayramlaştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde seçim bölgesi ve memleketi Diyarbakır'da vatandaşlarla bayramlaştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde seçim bölgesi ve memleketi Diyarbakır'da vatandaşlarla bayramlaştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait bahçede düzenlenen resmi bayramlaşma törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Süleyman Hamzaoğulları ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Bakan Eker bayramın, tüm İslam alemlerinde barış ve huzura vesile olması dileğinde bulunarak, Diyarbakır açısından bu bayram; huzur, sukünet ve barış içerisinde geçti. Çözüm süreciyle birlikte son bir buçuk yılda ülkemizde, şehrimizde hamdolsun barışın esintisi var. Huzurun, güvenin güzelliği var. Bu kutlu ayda hamdolsun Diyarbakır'da güzel geçti. Ama sınırlarımızın hemen ötesinde gerek Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de, Filistin'de, Mısır'da maalesef Müslümanlar'ın katledilmesine tanık oluyoruz. ve bayramı bu manada İslam alemi açısından oldukça hüzünlü ve buruk bir ruh haliyle karşıladık. Bu bizi son derecede üzüyor. Yaklaşık yüzyıldır Ortadoğu'da bir manada devam eden istikrarsızlık; kanla, kan dökülmesiyle sürüyor. Bu dönemi Türkiye'nin istikrarlı ve daha demokratik, daha sivil bir anlayışla yönetilip sorunları çözmesi, Ortadoğu'nun barışı için de bir gösterge, öncü olma görevi ortaya koyar. Biz Türkiye'nin bu manada sorunlarını çözüp Ortadoğu içinde daha iyi bir model olması ve Ortadoğu'nun barış sürecine daha aktif, etkin bir rol üstlenmek suretiyle katkı sağlaması bizim temmenimiz. Türkiye siyasi, ekonomik anlamda güçlendikçe uluslararası gücü de, itibarı da artar. ve bölgenin barışına da daha çok katkı sağlar diye ümit ediyoruz. İnşallah gelişmeler de o yönde olacak dedi.

Bakan Eker'in konuşmasından sonra dualar okundu. Daha sonra da Bakan Eker, törene katılan vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ramazan Bayramı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title