Haberler

Bakan Eker:Süleyman Şah Türbesi İçin Her Türlü Hak Kullanılır

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ne yönelmesi durumunda Türkiye'nin her türlü hakkını kullanacağını söyledi.

Ceberkalesi, Süleyman Şah Türbesi ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun bulunduğu arazi, Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası. IŞID tarafından olası türbe ve karakolu hedef alan bir saldırıya, Türk savaş uçaklarının düzenleyeceği bir hava operasyonu ile olacağı belirtiliyor.

Kültür ve Karpuz Festivaline katılmak üzere Diyarbakır'da olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

HER TÜRLÜ HAK KULLANILIR KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu yerin uluslararası hukukta Türkiye'nin toprağı olduğunu belirterek, "Türkiye topraklarında nasıl ki Anadolu veya Trakya'daki topraklarda herhangi bir saldırıda olduğunda Türkiye hangi haklarını kullanıyorsa buraya da olası bir saldırıda her türlü hakkını kullanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

BU SES DAHA DA YÜKSELMELİ

Bakan Eker, 24 ülkeden 126 İslam aliminin İŞİD'e yaptığının İslam ile bağdaşmadığı yönündeki çağrısını ise "Geç kalınmış çağrı" olarak değerlendirdi. Şiddet gösterisi ve insana işkence edenlerin bunu İslam'la birleştirmesinin çok yanlış olduğunu dile getiren Bakan Eker, "Bence bu İslam değil, İslam'a yapılmış en büyük zarardır. Müslüman alim ve din adamlarının ve halkların buna karşı çıkmaları ve bu durumun İslam ile hiç bir ilişkisinin bulunmadığını söylemeleri son derece doğal bir durumdur. Bu sesin daha da yükselmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

MEVLİT BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Bakan Eker, önceki gün Kültür ve Karpuz Festivali'nde Atatürk stadyumunda Rojin ve Anadolu Ateşi'nin sahne aldığı programın sonunda okuduğu Kürtçe mevlid ile ilgili olarak ta, "Yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Yeni Türkiye'de var olan değerleri, evrensel, insani ve İslami değerleri ön plana çıkaran anlayışla bunlar gelişir. 639 yılından beri Müslümanların elinde bulunan bu topraklarda da, burada yaşayan insanların hayatında mevlidin yeri çok önemlidir. Düğün, Sünnet gibi yakınlarının kaybettiklerin de bile bir araya gelinerek Hz. Peygamberin doğumu için geliştirilmiş ebedi şiirdir. Bizde Diyarbakır'da yapılan kültürel etkinlikte bu kültürü, insanının kültüründe olan bu mevlidi okuduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Süleyman Şah Türbesi Mehmet Mehdi Eker Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title