Haberler

Bakan Eker: Kürt Sorununu Sadece Erdoğan Çözebilir

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, "BDP'lisi de, CHP'lisi de bu memlekette herkes biliyor ki, Kürt sorununu sadece Erdoğan çözebilir." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Muhalifi de, BDP'lisi de, CHP'lisi de bu memlekette herkes biliyor ki, Kürt sorununu sadece Recep Tayyip Erdoğan çözebilir. Onun dışında sorunu çözebilecek bir lider yoktur" dedi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, günün ilk seçim mitingini Hazro ilçesinde yaptı. Hazro Belediye Başkan adayı Faruk İncel için ilçe halkından oy isteyen Bakan Eker, Hazro mitinginin ardından Silvan ilçesine geçti.

Partililerle bir araya gelen Bakan Eker, Silvan Meydanı'nda düzenlenen mitingde de halka seslendi.

Silvanlıların şiddet olaylarının yaşandığı dönemde çok acılar yaşadığını aktaran Bakan Eker, bu seçimin sadece belediye başkan adaylarının seçileceği bir seçim olmadığını söyledi. Eker, "Sizden daha fazla yürek sızısını, annelerin gözyaşlarını, sönen ocakları, yakılan köyleri, failli meçhul cinayetleri yaşayan var mı? Bu acıları en fazla Silvan yaşadı. Peki, yakılan köyler, sönen ocaklar, dökülen gözyaşları, babaların evlat sızısı, yürek acısı, bir parçası değil miydi? AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bir Kürt sorununun olduğunu söyledi. Bu sorun, 'Benim sorunumdur, bu sorunu çözeceğim' dedi. Muhalifi de, BDP'lisi de, CHP'lisi de, bu memlekette herkes biliyor ki, Kürt sorununu sadece Recep Tayyip Erdoğan çözebilir. Onun dışında sorunu çözebilecek bir lider yoktur" diye konuştu.

"BİZE MUHTIRALAR VERİLDİĞİ ZAMAN O MUHTIRALARI AYNI ŞEKİLDE İADE ETTİK"

Bakan Eker, AK Parti'ye karşı yapılan komplolar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Oslo süreciyle birlikte Başbakanımızın talimat verdiği MİT Müsteşarı ve bürokratlar gözaltına alınmaya çalışıldı. Bunun nedeni ise, 'Neden Kürt sorununu çözüyorsunuz, kan dökülmesini engelliyorsunuz' dediler. Türlü tezgahlar, tuzaklar kurdular. Baktılar ki, seçim yoluyla Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini yenemiyorlar, barışın önünde duramıyorlar. Biz Allah'ın izniyle dik duruyoruz. Baskılar geldiği zaman şapkamızı alıp gidenlerden olmadık. Bize muhtıralar verildiği zaman da, biz o muhtıraları aynı şekilde iade ettik. Onlara karşı da dik durduk. Tüm Türkiye'ye güvendik. Onlar da bizi mahcup etmediler. Her seçimde oylarımız arttı. Baktılar ki seçimle bu iş olmuyor, o zaman dediler ki, türlü dinlemeler, ses kayıtlarıyla, ithamlarla, iftiralarla komplolarla AK Parti hükümetini nasıl itibarsız bir hale getiririz, milletin gözünde nasıl düşürürüz, yalan yanlış iftiralarla karalama çalıştılar. Ama yağma yok, biz millete hakikati anlatacağız. Biz barıştan, huzurdan yanayız. Kan dökülmesine karşıyız. Biz, sorunların demokrasi, sivilleşme yoluyla çözülmesini istiyoruz."

Mitinge AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Aydın Altaç, Silvan Belediye Başkan adayı Garip Gündoğdu ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title