Haberler

Bakan Eker: ''Sembol kule EXPO Tower'ın inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak" -

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2016 yılında Antalya'da açılacak botanik EXPO için tasarlanan sembol kule "EXPO Tower"ın inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2016 yılında Antalya'da açılacak botanik EXPO için tasarlanan sembol kule "EXPO Tower"ın inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın 2014 yılı 7'nci yönetim kurulu toplantısı, Bakan Eker başkanlığında yapıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde konuşan Bakan Eker, 23 Nisan 2016'da açılması planlanan çiçek ve çocuk temalı botanik EXPO için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Fuarın sembolü olacak EXPO kulesiyle ilgili açılan mimari proje yarışmasının 23 Haziran'da sonuçlandığını hatırlatan Eker, yarışmaya 52 projenin başvurduğunu, bunlar arasında Serdar Kızıltaş ve Zeynep Melike Atay imzalı, Antalya'nın iki önemli değeri olan Üçkapılar ve palmiye ağacını sembolize eden temayla hazırlanan projenin birinci seçildiğini kaydetti.

"2016 yılında Antalya'da açılacak botanik EXPO için tasarlanan sembol kule EXPO Tower'ın inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak" diyen Eker, "96 metre yüksekliğinde, 10-12 metre gövde üzerine inşa edilecek kulenin en geniş yeri 44 metre olacak. Buraya seyir terası alanı yapılacak ve asansörle çıkılacak. Kulenin uygulaması önümüzdeki günlerde başlayacak" dedi.

Yaklaşık 80 bin metrekare büyüklüğe sahip EXPO göletinin taban yalıtımının tamamlandığını, EXPO alanında da iç bağlantı yolları, kanalizasyon, yağmur suyu, drenaj, sulama, yangın, saha ve otopark gibi alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Eker, EXPO alanından Lara Atık Su Tesisine 14 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edileceğini, söz konusu hat ile Aksu ilçesinin kanalizasyon sorununun çözüleceğini belirtti.

- 5 firma yüzlerce işçi ile çalışıyor

Eken, alanda halen 5 firma, 6 şantiye ve yüzlerce işçinin harıl harıl çalıştığını vurgulayarak, belirlenen iş takvimine göre projenin zamanında bitirilmeye çalışıldığını söyledi.

Bu yılın ocak ayında alana 16 türde yaklaşık bin ağaç dikildiğini ifade eden Eker, eski ağaçlarla alanda halen 2 bin 500 ağaç bulunduğunu, eylül ayından itibaren ağaç dikiminin tekrar başlayacağına işaret etti.

Bakan Eker, "Yıl sonuna kadar EXPO alanına 20 bin ağaç dikilmiş olacak. Yaz aylarında toprak serimi yapılıp eylül ayında alan diğer bitkilerin de ekimine hazır hale getirilmiş olacak" diye konuştu.

EXPO için 188 ülkeye davet mektubu yazıldığını, 48 ülkeden cevap alındığını bildiren Eker, Çin Halk Cumhuriyeti'nin yer almak için ilk başvuran ülke olduğunu belirtti.

Öte yandan Bakan Eker, toplantı öncesinde Aksu ilçesindeki EXPO alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker 23 Nisan Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title