Haberler

Bakan Eker: Muhalefet Doğru İşe Kızıyor

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki incelemelerinin ardından kent merkezine giderek AK Parti İl Binasını ziyaret etti.

Tarımsal ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜ GEZDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki incelemelerinin ardından kent merkezine gelerek Ak Parti İl binasını ziyaret etti. Partililerle bir süre sohbet eden Bakan Eker, bakanlığına bağlı Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstisüsü'nü ziyaret ederek burada laboratuvarları gezdi.

Bakan Eker sertifikalı tohumların desteklenmesi programı ile Türkiye'nin sertifikalı tohum üretim miktarını 150 bin tondan 750 bin tona çıkardıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çeşitler arttıkça, yerli tohum kaliteli tohum arttıkça Türkiye'nin üretimi de artıyor. Yani 150 bin ton sertifikalı tohum üretiminden işte 700-750 bin ton sertifikalı tohuma çıktığımızda bu Türkiye'nin üretimini de önemli miktarda arttırdı. Onun içindir ki Türkiye'nin tarımsal hasılası 23 milyar dolardan 61 milyar dolara çıktı ve onun içindir ki Türkiye, Avrupa'nın 4'üncü tarımsal hasılaya sahip ülkesi iken şimdi 1'inci ülke haline geldi. Bütün bu çalışmaların en önemli unsurlarından bir tanesi tohum, ama bu tohumların geliştirildiği bu enstitüler ise son derece önemli bir faaliyet, önemli bir işlev sahibi. Biz bütün araştırma enstitülerimizi Türk özel sektörünün de, Türk üniversitelerinin de ve bu konuda özel çalışma yapan firmaların da kullanımına iştirakine açtık. Bu enstitünün önemli bir başka fonksiyonu da, dünyada küresel gıda güvenliği açısından önemli olan Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı'nın bir parçası, partneri olarak bu enstitü kışlık buğday geliştirme çalışmalarında da faaliyet yürütüyor. Bu da küresel ölçekteki işbirliğimizi ve oradaki katkılarımızı da bu enstitü aracılığıyla da yapıyoruz."

Bakan Eker, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki incelemelerinin ardından Ankara'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Mahmudiye Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title