Haberler

Bakan Eker MİT'i Sorgulamak Ülke Çıkarlarıyla Ne Kadar Bağdaşır

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, MİT'in kanun ve hukuk çerçevesinde yapılması gereken neyse onu ülkenin çıkarları doğrultusunda yaptığını belirterek, Sorgulamak, deşifreye kalkışmak bilmiyorum kendi ülkemizin çıkarlarıyla ne kadar bağdaşır dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, MİT'in kanun ve hukuk çerçevesinde yapılması gereken neyse onu ülkenin çıkarları doğrultusunda yaptığını belirterek, Sorgulamak, deşifreye kalkışmak bilmiyorum kendi ülkemizin çıkarlarıyla ne kadar bağdaşır dedi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2012 yılı gelir, kurumlar, döviz kazandırıcı hizmetler dalında en fazla vergi veren, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla prim ödeyen ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan firmaları ödüllendirdiği 'Geleneksel Ödül Töreni', ATSO Konferans Salonu'nda yapıldı. Tören, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Avrupa Birliği Bakanı Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, belediye başkanları, farklı siyasi partilerden belediye başkan adayları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye'nin 10 yıl önce 7.5 milyon insanı tarımda çalışırken 23 milyar dolar tarımsal hasıla elde ettiğini belirterek, bu rakamın söz konusu zaman içinde 62 milyar dolara çıktığını kaydetti. Bakan Eker, üretim yapılan alanın değişmediğinin altını özellikle çizerken, Ak Parti hükümetinde ulaşılan bu rakamlarla Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada 7'inci olduğunu kaydetti. KILIÇDAROĞLU'NA KONYA HOLLANDA CEVABI

Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatında son 10 yılda 43 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini kaydeden Bakan Eker, Türkiye 75 milyon insanın karnını doyuruyor. Ürettiğiyle. 33 milyon turistin karnını da doyuruyor üstüne de yılda 15 milyar dolar Türkiye ihracat yapıyor. Gıda ihracatı. Böyle bir ülke dedi. Böylesi bir ortamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hollanda- Konya karşılaştırması yaparak Türkiye'nin tarım politikalarına yönelik bir dizi eleştiriyi gündeme getirdiğini kaydeden Bakan Eker, şunları söyledi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Konya'dan daha küçük Hollanda 70 milyar dolar tarım ihracatı yapıyor. Türkiye 12 milyar dolar ihracat yapıyor' diyor. Üç yanlış var. Hollanda Konya'dan büyüktür ve Hollanda 86 milyar dolar tarım ithalatı yapıyor. Kendi ürettiği sadece 12 milyar dolar. Dışarıdan alıyor. Tüccar adam, elin taşıyla kuşunu vuruyor. İthal ediyor, işliyor, satıyor. Türkiye'ye dahilde işleme rejimiyle geri satıp ihraç kazandırdığımızda bizim ki, 'Eyvah öldük, bittik, yok olduk' oluyor. Bu tabi yaman bir çelişkidir. BAKAN EKER'İN KARŞI MAZOT HESABI Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, tarım politikalarına ilişkin tartışmada mazot fiyatlarının da sürekli gündemde tutulduğunu hatırlatarak, son 10 yıl içinde dünyada petrol varil fiyatları 5 kat artarken Türkiye'de mazot fiyatlarındaki artışın 3 kat olduğunu kaydetti. Artan mazot fiyatları üzerinden yapılan hesaplamanın karşısında 10 yıl önce 76 ton mısırla bir traktör alabilen köylünün bugün 56 ton mısırla istediği traktörü alabileceğini kaydeden Bakan Mehdi Eker, 10 yıl önce 84 ton buğdayla bir traktör alınabiliyorken, bugün 54 ton buğdayla traktör alınabiliyor. 10 yıl önce 2.5 ton süt bir çamaşır makinesi ederken bugün 1.1 ton süt ile çamaşır makinesi alıyor. Hangi ürünle alacağınızla alakalı bir şey. Tek başına gösterge gibi alıp söylemek bizi bir yere götürmez dedi. ACILARDAN KORKMUYORUZ Türkiye'nin Ak Parti iktidarıyla demokratikleşip, sivilleşirken, her geçen gün şeffaflaştığını kaydeden Bakan Eker şunları kaydetti Değişim ve dönüşüm sürecini 10 yıl içinde yaşadık hala da ihtiyacımız var. İçinden geçtiğimiz süreç ne kadar önemli olduğunu ve ileri gitmesi gerektiğini bize söylüyor. Değişimin sancılar, sıkıntılar yaratması kaçınılmaz. Yaşayabileceğimiz acılardan, sıkıntılardan korkup değişim ve dönüşümü engellemeyiz.

'MİT'İ SORGULAMA'

Dünyanın bütün istihbarat örgütlerinin ulusal çıkarlar doğrultusunda çalışmalar yaptığının bir gerçek olduğunu kaydeden Bakan Eker, İster mitoloji efsane deyin kanun ve hukuk çerçevesinde yapılması gereken neyse onu ülkenin çıkarları doğrultusunda yapıyor. Sorgulamak, deşifreye kalkışmak bilmiyorum kendi ülkemizin çıkarlarıyla ne kadar bağdaşır. Onu da ben kamuoyu ve milletin takdirine bırakıyorum dedi. AB İLE İLİŞKİLER YENİ BOYUT KAZANDI AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin pozitif şekilde yeni bir boyut kazandığını belirterek, bu durumun 2014 yılında da devam edeceğini aktardı. Türkiye'nin AB için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, Bunu somut adımlarla güçlendirmemiz lazım. AB'li dostlarımızdan beklentimiz bu çalışmaları bizimle sürdürmesidir. Biz de Türkiye olarak AB standartlarına ulaşmak için reformlar yapmamız, reformlara devam etmemiz, ülkemizin standartlarını hep birlikte yapmamız lazım. Bunu sadece yasama ve yürütmenin yapması yetmez. STK'ların da katkı sağlaması lazım dedi. Mali ve finans yönünden krizlere rağmen AB'nin dünyanın en demokratik kıtası olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü Her şeye rağmen Avrupa kıtası ve AB bölgesi dünyanın en güvenilir ve en istikrarlı kıtasıdır. Böyle bir kıtanın içinde olmak ve uluslararası örgütlere girmek, karar mekanizması etrafında olmak Türkiye'nin hakkıdır. AB'li dostlarımıza bunu söyledik, Türkiye'ye samimi davranın dedik. TİPİK MUHALEFET

AB'nin Türkiye'nin en büyük çağdaşlaşma projesi olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, AB sürecine yönelik muhalefetin eleştirilerine, Muhalefetin tipik yansıması, 'iktidar ak derse biz kara deriz.' İktidarın beyaz dediğine kara demenin aslında çok büyük zararı yok. Demokraside oluyor böyle şeyler. Bu bizi de güçlendiriyor diye karşılık verdi.

BELEDİYE BAŞKANI AKAYDIN'A YÜKLENDİ

KUR ARTIŞI ENFLASYON VE DURGUNLUK GETİRİYOR

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Birkaç aydan bu yana siyasette, sokakta, yasama, yargı, yürütme kurumlarında ve ekonomide artan bir gerginlik yaşıyoruz. Bu gerginlik toplumu da ekonomiyi de olumsuz etkiliyor dedi. Kalkınmanın temelinin özgürlük, demokrasi ve hukuk olduğunun altını çizen ATSO Başkanı Budak, ekonomide hem kısa hem de uzun vadeli sorunların çoğaldığını kaydetti. Kur artışı ve kuraklık tehlikesi nedeniyle tarımsal girdiler başta olmak üzere birçok sektörde girdi maliyetlerinin aşırı ölçüde artmakta olduğuna dikkat çeken ATSO Başkanı Budak, Kur artışı enflasyon ve durgunluk getirmektedir. Şu ana kadar en çok konuşulan önlem, kredi kartlarıyla ilgili sınırlamalardır. Bu önlem zaten durgunluğa girmekte olan ekonomi için zamansız olmuştur diye konuştu. ANTALYA'NIN ALTERNATİFİ YOK

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın alternatifi olmayan bir il olduğunu belirterek, Hem çevre uyumlu sanayi politikamız var hem de büyüklük olarak çok büyük sanayileşmiş bir yapıya sahip olduk dedi.

ATSO'nun ödül gecesi dereceye giren tüm kişi ve firmaların ve protokolun toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu. Gecenin sonunda ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak tarafından, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Antalya konulu tablo hediye edildi. İŞTE ANTALYA'NIN 'EN'LERİ

ATSO gecesinde ilk ödüller Gelir Vergisi Matrahı Menkul ve Gayrimenkul Sermaye İradı dalında İzzet Münir Uzun, İbrahim Şencan, Güngör Ahmet Yitmen ile SGK'ya En Çok Prim Ödeyen, En Çok İstihdam Sağlayanlar kategorisinde Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş., Güneş Ekspres Havacılık A.Ş., Voyag Turizm'e verildi. Ödülleri Antalya Vergi Dairesi Başkanvekili Halil Akca takdim etti.

Gecede, Konaklama Tesisleri dalında, PGS Otelcilik- PGS Hotels World Palace, Fine Otel Turizm-Rixos, Cömertoğlu Otelcilik- Delphin İmperial, Gelir Vergisi Ticari Kazanç kategorisinde Mehmet Dikmen, Yılmaz Turgan ve Muharrem Ertuğrul'a, Kurumlar Vergisi dalında Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş., AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ödül aldı. Ödülleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu verdi.

Gecede Döviz Kazandırıcı Hizmetler kategorisi Seyahat Acenteleri dalında Alkan Grup, Tantur Turizm ve Novum Turizm ile aynı kategorinin İhracat Döviz Geliri dalında Adopen Plastik, Eti Elektrometalurji ve AGT Ahşap firmalarına ödüllerini, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın takdim etti.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise gecede Temsilcilikler Gelir ve Kurumlar Vergisi birincilerine ödüllerini takdim etti. Akseki'de Mehmet Çetintaş ve Gökçe Nakliyat ve Meyve Suları firması, Kemer'de Zülfikar Ali Arslan ve Kemer Yaşam Hastanesi, Elmalı'da Özgür Dumlupınar ve Osman Akdeniz Petrol, Gazipaşa'da Ali Oğuz ve Cemal Şenol Gıda, Korkuteli'nde Yaşar Sancaktar ve Nur Gıda, Serik'te Havva Erdoğan ve Nunhems Tohumculuk ödül alan isim ve firmalar oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker gecede Döviz Kazandırıcı Hizmetler kategorisi Yaş Meyve Sebze İhracatı dalında Muşlu Kardeşler, Renezoğlu Tarım Ürünleri ve Meykon firmaları ile Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatı dalında Çiçekçiler Birliği ve Fleurantalya firmalarının temsilcilerine ödüllerini verdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da gecede Türkiye'nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasındaki Firmalar Adopen Plastik, AGT Ağaç Sanayii ve Yörükoğlu Süt ve Ürünleri ile Türkiye'nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasındaki Firmalarc Ekiciler Süt, Eti Elektrometalurji ve Antalya Enerji Üretim A.Ş'e ödüllerini takdim etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Emre BAYLAN-Özgür ÖZTÜRK ANTALYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Avrupa Birliği Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title