Haberler

Bakan Eker, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bir şehrin ekonomisini biz eğer alır da tek bir ürüne bağlı hale getirirsek, bu aynı zamanda risk almaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bir şehrin ekonomisini biz eğer alır da tek bir ürüne bağlı hale getirirsek, bu aynı zamanda risk almaktır" dedi.

Bakan Eker, Malatya'daki programı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile bir araya gelen Eker, burada yaptığı açıklamada, "Sektörümüz ya da sektörümüzle ilgili olabilecek, Malatya'nın karşı karşıya kaldığı sulama ve içme suyu meselelerini görüşüp, ayrıntılı bilgi alacağız. Malatya bu sene maalesef çok yüksek düzeyde hasara sebebiyet veren bir don felaketi yaşadı. Tabi bizim gönlümüz arzu ederdi ki, Malatya'da bizim getirdiğimiz sigorta imkanından kardeşlerimiz istifade etmiş olsaydı. Özellikle dona karşı sigortayı 2011'de kapsama dahil ettik. Ama maalesef arzu ettiğimiz düzeyde değil. Biz bütün kardeşlerimizin hangi tabii felakete uğramış olursa olsunlar borçlarını erteledik. Tabi önemli bir destek. Çünkü sadece bunun bile hazineye getirdiği yük 600 milyon TL'ye yakın. Dolayısıyla imkanlar olsa daha fazla kardeşlerimizi rahatlatacak destek sağlayabilsek. Ama sistemi orta ve uzun vadede düşünmemiz lazım. Bir kere ürünü çeşitlendirmeliyiz. Bir şehrin ekonomisini biz eğer alır da tek bir ürüne bağlı hale getirirsek, bu aynı zamanda risktir. Bir tarafı kolay ama bir tarafı da yüksek bir risktir. O üründe herhangi bir problem olduğunda bu defa şehrin ekonomisi maalesef olumsuz etkilenebiliyor" şeklinde konuştu.

Baraj ve göletlerde su seviyesinin düşük olduğunu kaydeden Eker, "Bu sene barajlarda ve göletlerde su seviyesinin düşük olması içme ve sulama suları dahil olmak üzere bazı problemler yaşanıyor. Onlarla ilgili çözümlerle ilgili mahallinde alınan tedbirler var. Onlarla ilgili notlarımızı alıp, ilgili bakan arkadaşlarımızla da görüşüp, meselelerin çözümünün gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, sahada bir dizi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Teknik ekiplerimizle ilçe ilçe ziyaretlerde bulunup, muhtarlarımızla toplantılar yapıyoruz. Burada karşımıza kuraklıktan kaynaklanan sulama ve içme suyu sorunu çıkıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanmayan sıkıntıların bu sene hem yer altı sularındaki eksiklik hem de kaynak sularının baraj seviyelerinin düşük olmasından dolayı yoğun bir su sıkıntısı yaşıyoruz. Bu kapsamda bütün mahallelerinde içme suyu sorunu başta olmak üzere ilçelerimizde de aynı sorunu yaşıyoruz. Bununla ilgili uzun vadede çözümler hazırlıyoruz. Bu konuda da desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'e ziyarette kayısı hediye etti.

Bakan Eker daha sonra, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Başkan Çakır ile AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci'nin de yer aldığı toplantıda AK Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'ndaki toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ahmet Çakır Ak Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title