Haberler

Bakan Eker: İnsanla Atın Buluşmasını Sağlayacağız

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker modernleşme ve kentleşme sürecinde insanlarla atların birbirinden ayrı düştüğünü, biniciliği yeni nesile aşılamak istediklerini belirterek, "Biz tekrar insanla atın buluşmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçirme projesindeyiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker modernleşme ve kentleşme sürecinde insanlarla atların birbirinden ayrı düştüğünü, biniciliği yeni nesile aşılamak istediklerini belirterek, "Biz tekrar insanla atın buluşmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçirme projesindeyiz" dedi.

Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Mehdi Eker ilk olarak Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nı ziyaret etti. Bolu'da gıda, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaları ortak akıl toplantısında değerlendireceklerini söyleyen Eker, "Önümüzdeki süreçte Bolu'nun gıda, tarım ve hayvancılık alanında uygulayacağı projeleri gözden geçirmek, buna ait bir tasavvuru birlikte oluşturmak, mevcut yapıdaki sorunların giderilmesinde sektör paydaşlarımızın hem önerilerini almak ve onlarla birlikte bu süreci değerlendirmek için ayrıntılı sektör ortak akıl toplantısı yapıyoruz. Dün bakanlığımızdan arkadaşlarımız buraya geldiler. Onlar yaklaşık 100 kişinin katıldığı Bolu'daki tüm dinamiklerin tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yaptılar. Orada ayrıntılı bir değerlendirme yapıldı. Bugün benim de katılacağım bir toplantı ile bunun sonuç çalışması yapılacak. Bolu, tarım ve hayvancılık sektöründe bizim dönemimizde başlatılan destekleme politikaları ve yeni projelerle çok önemli bir gelişme sağladı. Gerek beyaz et ihracatında, gerekse Bolu'nun toplam ihracatı içerisindeki tarım ve hayvancılığın payı kat ve kat arttı" dedi.

GÜZEL VE SOYLU ATLAR YETİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ

Bir gazetecinin, "Soylu ve güzel atların yetiştirilerek dünya pazarına açılması ile ilgili açıklamanız var. Bu konuda Bolu'yu düşünür müsünüz?" sorusunu Eker, şöyle yanıtladı:

"Burası Köroğlu'nun toprakları. Neden olmasın? Olur inşallah, onu da değerlendirelim. Anadolu coğrafyasında, bizim kendi tarihimizde millet olarak atla hep haşır neşir olunmuş. Ama atla insanlar birbirinden biraz ayrı düştü. Modernleşme ve kentleşme sürecinde ve bu ayrılığın aslında biz önemli olduğunu biliyoruz. Biz tekrar insanla atın buluşmasını sağlayacak yeni projeleri hayata geçirme projesindeyiz. Atçılığı geliştirdik ve belli bir noktaya geldi. Şimdi bu insanla daha çok nasıl buluşur, binicilik yeni nesillere, gençlere, çocuklara nasıl aşılanır, bazı hastalıklarda atla terapi özellikle nasıl mümkün olur, bunların merkezlerinin çoğaltılması, atçılık eğitim merkezlerinin kurulma süreci ile özellikle belediyelerimizin bu tür hizmetleri daha iyi yapacak projeleri hayata geçirmesini biz arzu ediyoruz. Biz de atçılığın geliştirilmesinden sorumlu bakanlık olarak bu anlamdaki tasavvurumuzu her imkanda, her fırsatta ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bunlara destek olduğumuzu, olacağımızı, bunları geliştirmek için bir çalışma yaptığımızı ve yapacağımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Güzel ve soylu atlar yetiştirilmesi bizim için çok önemli. Özellikle bazı özürlü ve engelli kardeşlerimizin tedavisinde atla gerçekte bir tedavi yapılabildiğini biz biliyoruz. Bunun tedavi şeklinin biraz daha yaygınlaştırılmasını düşünüyoruz." - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title