Haberler

Bakan Eker İhmali, Hatası Olanlar Tespit Edilip İşlem Yapılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşana maden faciasının büyük bir felaket olduğunu belirterek, Elbette bununla ilgili tahkikat, soruşturma yapılıyor, yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşana maden faciasının büyük bir felaket olduğunu belirterek, Elbette bununla ilgili tahkikat, soruşturma yapılıyor, yapılacak. İhmali, hatası, eksiği olanlar tespit edilip onlarla ilgili de gerekli işlemler yapılacak dedi

Diyarbakır Valiliği ile Eğil İlçesi Kaymakamlığı'nın düzenlediği, Peygamber ve Eğil Tanıtım Sempozyumu'nun ikinci oturumu Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,inde katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Eker, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilere rahmet, yakınlarına ve tüm ülkeye başsağlığında bulundu. Maden işçilerinin ruhlarına şimdiye kadar Diyarbakır Müftülüğü tarafından 541 hatim şerif okunduğunu belirten Eker, Cuma namazında hediye edileceğini söyledi.

Bakan Eker, 13 Mayıs günü Soma'da milletçe büyük bir acı yaşandığını belirterek, Kuşkusuz büyük bir felaket. Elim, gerçekte elim verici, keder verici, hüzün verici büyük bir kaza, büyük bir felaket. Elbette bununla ilgili tahkikat, soruşturma yapılıyor, yapılacak. İhmali, hatası, eksiği olanlar tespit edilip onlarla ilgili de gerekli işlemler yapılacak. Tabi milletçe devlet olarak, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması ve bunun son olması dilek ve temennisinin yanında bir de bunun şartlarını elbette gözden geçirileceği ve fiziki vesaire bir husus varsa bundan sonraya dönük olarak ilave tedbirler alınmasıyla bir daha böyle kazaların yaşanmaması için de elbette gereken yapılacaktır dedi.

Bakan Eker ve beraberindekiler ilçeyle ilgili fotoğraf sergisini gezdikten sonra Cebelinur Camii'nde Soma'da hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Mehmet Mehdi Eker Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title