Haberler

Bakan Eker Diyarbakır'da Partililerle Bayramlaştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlene bayramlaşma programında yaptığı konuşmasında, “Bölgede yaşayan insanların zulümlere, işkencelere, katliamlara ve göçlere maruz kalması bizim yüreğimizi dağlamaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlene bayramlaşma programında yaptığı konuşmasında, "Bölgede yaşayan insanların zulümlere, işkencelere, katliamlara ve göçlere maruz kalması bizim yüreğimizi dağlamaktadır. Biz sığınılan bir ülkeyiz. İnsanlar ölümden kaçıp Türkiye'ye sığınmaktadır" dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmek üzere Diyarbakır'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törene Bakan Eker'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bayramlaşma öncesi partililere konuşan Bakan Eker, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler, tezkere ve çözüm süreci konularında değindi. Irak ile Suriye'de yaşanan olaylarla kan gölüne, gözyaşı nehirlerine dönüşüldüğüne dikkat çeken Eker, bölgede yaşayan insanların zulümlere, işkencelere, katliamlara ve göçlere maruz kalmasının yürekleri dağladığını söyledi. Bakan Eker, "Biz sığınılan bir ülkeyiz. İnsanlar ölümden kaçıp Türkiye'ye sığınmaktadır. Bu, Türkiye'deki huzur ve güvenin, yani barışın ve kalkınmanın sadece Türkiye'nin değil, bütün Orta Doğu'nun ne kadar önemli olduğunu göstermesinde anlamlı ve önemlidir. Yaşanan zulümden ve ölümden insanlar kaçıp Türkiye'ye sığınıyor. Biz de o topraklardan kim gelirse ister Yezidi, Müslüman Kürt, Türkmen veya Arap insanlara kapımızı açtık. Evimizi ve kucağımızı da insanı olarak Suriye'den buraya göç eden 1,5 milyon üzerindeki kardeşlerimizi kucakladık. Kurban Bayramı'nda zulümlerin yaşanması, yani Müslümanların göçe maruz kalması bizi derinden üzmektedir" dedi.

"TEZKERE KENDİMİZİ SAVUNMAK İÇİN"

Konuşmasında tezkere konusuna da değinen Eker, amacın Türkiye'nin olası gelişmelere hazır olmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden hükümet tezkeresi aldık. Eğer gerekirse Türkiye tedbirlerini alsın. Bu kendimizi savunmak için, başka bir ülkeye saldırmak için değildir. Kendi güvenliğimizi sağlamak, huzuru ve barışı tesis etmek için bu tezkereyi Meclis'ten aldık. Hazırlıklarımızı hükümet olarak bütün kötü senaryolara göre yapmaktayız. Bir yandan kardeşlerimize kucak açıyoruz. İmkanlar ve ekmeklerimizi bölüşerek yapmaktayız. Öte yandan IŞİD terör örgütünden insanlığı korumak içinde ne gerekiyorsa diplomatik yollardan ikili görüşmelerle temaslarla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Çözüm süreci konusunda AK Parti hükümeti olarak yoğun bir çaba gösterdiklerini dile getiren Eker, "Biz barışı, çözüm sürecin sabote etmeye kalkışanlara inat, onlara rağmen, provokasyonlarına aldırmadan çözüm sürecini, başarıyla kalıcı bir barışa dönüştürecek bir gayretin içerisindeyiz. Hükümet adım atmıyor, diyenlere inat biz 1 ay önce çıkardığımız kanuna ilaveten Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında bir yol haritası hazırladık. Bütün kamu kurum kuruluşların yapması gereken ne varsa ayrıntılı bir şekilde yapıldı. Hükümet olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title