Haberler

Bakan Eker: "Dgd Ödemeleri Başladı"

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bugün Öğleden Sonra İtibariyle Gübre, Mazot ve Doğrudan Gelir Desteğinin (Dgd) Türkiye Genelinde Yarısının Ödenmeye Başlandığını Bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bugün öğleden sonra itibariyle gübre, mazot ve doğrudan gelir desteğinin (DGD) Türkiye genelinde yarısının ödenmeye başlandığını bildirdi.

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen ''GAP bölgesinde sulama yatırımlarının hızlandırılması'' konulu toplantıda konuşan Eker, yaklaşık 2 milyon 594 bin çiftçiye ait 1.6 milyar YTL tahakkuk bedelinin olduğunu belirterek, ''Hakkari, Şırnak, Batman, Osmaniye, Mersin, Mardin, Manisa, Hatay, Antalya, Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya sel felaketine uğradıklarından bir defada hepsini ödemiştik. Bugün ise kalanlara yarısını ödüyoruz. Mayıs ayında ise yağlı tohumlarla ilgili prim ödemelerini yapıyoruz. 1.1 milyar YTL ödeme yapacağız'' dedi.

Bugün itibariyle kuş gribiyle ilgili bütün karantina işlemlerinin kaldırıldığını ifade eden Eker, ''Tedbirler bitti. Herhangi bir problem yok. Ülkemiz bu hastalık itibariyle temiz bir noktaya geldi'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title