Haberler

Bakan Eker'den Vatandaşlara Ramazan Öncesi Müjde

Açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ramazan ayında et ve süt ürünlerine herhangi bir zammın söz konusu olmadığını belirterek "Bir takım spekülasyonlarla kimse vatandaşın"...

Açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ramazan ayında et ve süt ürünlerine herhangi bir zammın söz konusu olmadığını belirterek "Bir takım spekülasyonlarla kimse vatandaşın Ramazan sofrasına göz dikmesin. Et ve Süt kurumu olarak gerekli tedbiri aldık. Ramazan öncesi hatta bir miktar indirim de yaptık. Ramazan ayında et ve süt ürünlerinde zam yapılmasını gerektiren bir durum yok" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker Ortaklar OSB'de yaptığı AK Gıda Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası'nın açılışının ardından Aydın'a geldi. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç ile Aydın Valisi Kerem Al'ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, Aydın'ın geleneksel tarımın en yüksek düzeyde yapılan illerden biri olduğuna işaret etti. Bakan Eker, "Aydın son 10 yılda 1.4 milyar TL'lik destek aldı" dedi.

Aydın'ın genel anlamda tarıma dayalı bir ekonomisi ve sanayisinin tarıma dayalı bir sanayiye sahip olduğunu ifade eden Eker, "Bakanlık olarak tarımı daha nitelikli, daha yüksek standartlı hale getirecek politikalar uyguluyoruz. Bu konudaki desteklerimiz sürüyor. Aydın'a son 10 yılda 1.4 milyar TL, 2012'de ise 226 milyon TL'lik destek verdik. Aydın'ın tarımla ilgili desteklenmeye ve dayanışmaya ihtiyacı var" diye konuştu.

Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK)'nun da çeşitli firmalarla sözleşme yaptığını ve sözleşme aşamasında olduğu firmalar bulunduğunu belirten Bakan Eker, "Ülkemizde kültür hayvancılığı gelişti. Son 10 yılda 4.5 katlık bir artış var. Bu ürünlerin sanayi ürünlerine dönüşmesi gerek. Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız var" ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarının Mısır'da yapılan askeri darbeyi nasıl değerlendirdiği yönündeki soruyu cevaplayan Bakan Eker, "Demokrasiye yapılan müdahale kabul edilemez. Seçimle gelen seçimle gider. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"HALKIN DAHA SAĞLIKLI EKMEK TÜKETMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Sofraların baş tacı olan ekmek ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Eker ekmeğin dört katkı maddesiyle üretileceğini söyledi. Eker şunları kaydetti: "Ekmek buğday unu, maya, tuz ve su ile üretilecek. Halkımızın daha kaliteli ve daha sağlıklı ekmek tüketmesi için çalışıyoruz. Bir dahaki safhada halkımızın tam buğday ekmeği tüketmesini planlıyoruz."

DEPOLAR ET DOLU, BİR TAKIM SPEKÜLASYONLARLA KİMSE VATANDAŞIN RAMAZAN SOFRASINA GÖZ DİKMESİN"

Yaklaşan ramazan ayı öncesi ete zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu da cevaplandıran Bakan Eker, "Şu anda depolarımız et dolu. Ayrıca, vatandaşın elinde milyonlarca kesimlik hayvan var. Depolar et dolu. Ramazana girmeden önce et ve süt kurumu olarak da şu anda zam yapılmasına gerektiren bir durum yok. Vatandaşın ramazan sofrasına da böyle spekülasyonlarla kimse gözünü dikmesin. Yazıktır günahtır. Bırakın ağız tadıyla vatandaş yiyeceğini alsın yesin" dedi.

"LİCE'DE PROVAKASYON OLABİLİR"

Bir soru üzerine Diyarbakır Lice ilçesinde bölge halkı ve güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylara da değinen Bakan Eker sözlerini şöyle tamamladı: "Lice'de karanlık güçlerin provokasyonları olabilir. Bilindiği üzere 20 Haziran'da 5.5 milyon kök hint keneviri imha edildi. Çözüm sürecini baltalamaya yönelik olaylar çıkarılmış olabilir. Demokratik hak aramak, protesto etmek zarar vererek, yakıp, dökerek, molotof atarak olmaz. Başkalarının özgürlüğüne ve haklarına müdahale edilmeden protesto yapılmalı. Bölgedeki müfettişlerin incelemelerinin ardından yaşanan olayların iç yüzü ortaya çıkacaktır" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Ortaklar Aydın Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title