Haberler

Bakan Eker'den Mısır'daki İdam Kararıyla İlgili Açıklama

Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idam edilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kararı nefretle kınadıklarını belirtti.

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idam edilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kararı nefretle kınadıklarını belirtti.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çınar ilçesinde düzenlenen AK Parti aday tanıtım mitingine katıldı. AK Parti Çınar Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Arzu'nun seçim mitingine katılan Bakan Eker, miting sonrası beraberindekilerle birlikte esnafı ziyaret etti. Arzu için Çınarlılardan oy isteyen Bakan Eker, ilçenin modernleşmesini sağlayacak tek partinin AK Parti olduğunu söyledi. Esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere Mısır'da Müslüman kardeşler üyesi 529 kişinin idam edilmesi kararını değerlendiren Bakan Eker, kararın insanlık tarihinde eşi benzeri olduğunu söyledi. Uluslararası kamuoyunun idam kararına sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Bakan Eker, "Bu kararının maalesef hukuk, demokrasi, insanlık tarihinde eşi benzeri az görülen zulmün tezahürüdür. Geçtiğimiz yıl Mısır'da demokratik yöntemlerle seçilmiş bir cumhurbaşkanına darbe yapılırken, bu tür zulümlerin işareti verilmiştir. Ama maalesef Avrupa Birliği de diğer ülkelerde o gelişmeye sessiz kaldılar. Bugün o zulmün devamı yaşanıyor. İhvan-i Müslim teşkilatının üyeleri, hiçbir zaman şiddete bulaşmamış. 529 İhvan-i Müslim üyelerinin idama mahkum olmaları, bunların 400'e aşkın kişinin tutuksuz bulunması, bu kadar kişiye idam cezası verilmesi, bu hareketin yok edilmesine dönük bir karardır. Bu tanınacak bir karar değildir. Kınanacak bir karardır. Uluslararası kamuoyunun, bu anti-demokratik mahkemelerine karşı çıkması gerekiyor. Nefretle karşıladığımız bir gelişmedir. İnşallah bu yanlışta bir an önce dönülür ve Mısır demokratik bir sisteme kavuşur. Seçilmiş meşru insanların bu uygulama darbeyle hakları gasp edilmiştir Mısır'da ve bunun başından itibaren Türkiye buna karşı durdu. Bugün de Türkiye tutumunu bu şekilde sürdürmeye devam ediyor" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title