Haberler

Bakan Eker'den Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile İlgili Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Cumhurbaşkanımız' diyerek bahsettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Türkiye'nin sadece kendi sınırları içerisinde kendisi olarak var olmayı değil, bir çok sahada bölgede ve dünyada öncü olmayı hedefleyen bir Türkiye profili çizdiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Cumhurbaşkanımız' diyerek bahsettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Türkiye'nin sadece kendi sınırları içerisinde kendisi olarak var olmayı değil, bir çok sahada bölgede ve dünyada öncü olmayı hedefleyen bir Türkiye profili çizdiğini söyledi.

İstanbul'dan tarifeli uçakla Elazığ'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i Malatya Valisi Vasip Şahin, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Şuay Alpay, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı karşıladı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, havaalanında Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Kendisinin yetim çocuklar için düzenlenen iftar programına katılmak için Elazığ'dan Malatya'ya gideceğini ifade eden Bakan Eker, "Türkiye çok önemli bir süreçte ve yeni bir aşama kaydediyor. Buna yeni Türkiye diyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları doğrudan kendi başkanlarını yani Cumhurbaşkanını seçecek. Daha önce millet meclisinde, vekillerin marifetiyle seçiliyordu. Biz 12 senedir AK Parti olarak Türkiye'de önemli reformlara imza attık. Türkiye'de demokratikleşme, sivilleşme, ekonomi alanlarında ve diğer tüm sahalarda çok büyük gelişmeler sağlandı. Şimdi yüzde 70'e yakın oyla halkın evet cumhurbaşkanını bizim seçmemiz lazım demesinin ardından yapılacak ilk seçimde AK Parti yeni bir vizyonla adayını ortaya koydu. Sayın başbakanımız 12 yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir siyasi başarıyla liderliğini ortaya koydu. Genel başkanımızı biz Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı olarak önerdik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Sayın Cumhurbaşkanımız' diyerek bahseden Bakan Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız vizyonunu ortaya koydu. Yeni Türkiye, daha demokratik bir Türkiye, daha müreffeh bir Türkiye. Sadece kendi sınırları içerisinde kendisi olarak var olmayı değil, bir çok sahada bölgede ve dünyada öncü olmayı hedefleyen bir Türkiye profili çiziyor, bunu vaat ediyor. Eğer milletimiz teveccüh eder bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçerse Türkiye'yi imkanı, kabiliyeti çok daha yüksek bir ülke oluşturacak. Bunun için çaba sarf edecektir. Onun için biz milletimize inanıyoruz, güveniyoruz. İnanıyoruz ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık eşsiz bir siyasi mücadele ve liderlikle arkasında çok geniş ve büyük bir hizmet birikimi ile milletimize yeni bir dönemde yeni safhada yeni aşamada daha güzel hizmetlerle yoluna devam edecektir."

Bakan Eker daha sonra Malatya'ya gitmek üzere Elazığ'dan ayrıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title