Haberler

Bakan Eker, Bitlis Tanıtım Günleri'ne Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Türkiye'nin tarihini özellikle 19. yüzyılın sonunda Anadolu'nun kaderini değiştirebilecek gelişmelerde Bitlis rol aldı ve Bitlis'in oradaki şanlı duruşu bu değiştirilmek istenen tarihi bugünkü halinde tutmayı başardı" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri'ne katıldı. Düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Bakan Eker, Bitlis'in alimler ve ilim şehri olduğunu belirterek, "Bitlis'te tarih, coğrafya, kültür ve kuşkusuz o kültürü oluşturan önemli tarımsal varlıklar, turistik zenginlikler var. Çok stratejik bir noktada yer alıyor Bitlis. İpek Yolu üzerindeki önemli bir merkezdir. Türkiye'nin tarihini özellikle 19. yüzyılın sonunda Anadolu'nun kaderini değiştirebilecek gelişmelerde Bitlis rol aldı ve Bitlis'in oradaki şanlı duruşu bu değiştirilmek istenen tarihi bugünkü halinde tutmayı başardı. Bitlis'in çok güzel sahil ilçeleri var ve buralarda gerek Bitlis merkezinde, gerek Bitlis ilçelerinde çok muhteşem mimari eserler var. Tabiat harikası Nemrut Dağı ama Aygır Gölü de bir o kadar güzel. Son 10 yıl içerisinde Bitlis'in değerlerinin gün yüzüne çıkması ve bilinir hale gelmesi, Bitlis'e ulaşımın daha kolay hale gelmesi için birçok yatırım yapıldı" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, Bitlis'i Ankara'ya taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ankara'da 2'nci kez Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendiğini ifade eden Kiler, "Buraya gelen bütün herkes Bitlis'i bütün özellikleriyle görmüş olacaklar. Bütün Ankara'da yaşayan Bitlisli hemşehrilerimizi AKM'ye davet ediyoruz. Hakiki Bitlis büryanını yemek için, hakiki Karakovan balını yemek ve Bitlis'in güzel insanını tanımak için AKM'ye davet ediyoruz. Bitlis'in en meşhur şeyi adamıdır. Geçmişte de, bugünde de adam gibi adamını yetiştiren Bitlis bugüne de onu taşıyor. Bitlis'e gittiklerinde belki bütün ilçeleri gezemezler ama burada bir günde bütün ilçeleri gezmiş olacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, etkinliğin açılışını gerçekleştirdi. Eker, daha sonra AKM'de kurulan stantları gezerek, Bitlis'e has olan ürünleri tattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Türkiye Bitlis Akm Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title