Haberler

Bakan Dinçer: Yeni Sistemle Çocuklarımız Belli Bir Kalıba Dökülmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi uyum programının başlaması nedeniyle Mamak'taki Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi uyum programının başlaması nedeniyle Mamak'taki Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Dinçer, burada yaptığı konuşmada kademeli eğitim sisteminin ilk senesi olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Kazım Orbay İlkokulu'ndaki törende velilere seslenen Bakan Dinçer, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen kademeli eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Dinçer şöyle konuştu:

"Bu yeni sistemle toplumun eğitim seviyesini yükseltmeyi ve ortalama eğitim süresini yukarı çekmeyi bir taraftandan da bireylerin kendilerini geliştirmesine imkan verecek bir okul iklimi oluşturarak, eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçladık. Bugünü dünden farklı kılan en büyük değişiklik; eğitim sistemimizin çocukları ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun esnek ve demokratik yapıya kavuşturulmuş olmasıdır. Bunun anlamı, çocuklarımızın belli bir kalıba dökülmeyip, kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir şekilden gelişimini sürdürmesi ve içindeki potansiyeli geliştirecek imkanların sunulmasıdır. Öğrenciye ilgi ve beceri kazandırmaya daha çok önem veren müfredatın uygulanmaya başlanmasıdır."

Okula yeni başlayan öğrenciler için öğretici, oyun odaklı bir müfredata geçtiklerini maydeden Bakan Dinçer, ilkokul ve lisede ise seçmeli ders sayısını arttırarak ilgi ve beceriye göre eğitimin önünü açtıklarını söyledi. Bunları yaparken yeni bir şey keşfetmediklerini ifade eden Dinçer, bu sistemin gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulandığını belirtti.

(BY/AK) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title